Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un bărbat american care a petrecut aproape patru decenii în închisoare a fost eliberat după ce noi dovezi ADN au indicat că altă persoană este vinovată, transmite BBC.

Maurice Hastings a executat peste 38 de ani într-o închisoare de stat pentru uciderea Robertei Wydermyer, în California.

Crima a avut loc în anul 1983

Cu toate acestea, noi dovezi ADN au indicat că vinovatul a fost un alt bărbat. Acesta a murit în închisoare în 2020.

La vârsta de 69 de ani, Hastings a fost eliberat din închisoare, în data de 20 octombrie.

Procurorul districtual din Los Angeles, George Gascón, a descris condamnarea drept o „teribilă nedreptate”.

Victima, Roberta Wydermyer a fost găsită în portbagajul mașinii sale, în 1983. Femeia a fost împușcată în cap, iar înainte de crimă a fost agresată sexual.

După ce a fost acuzat de crimă, procurorii au cerut pedeapsa cu moartea

După ce prima decizie a juriului nu a fost luată în considerare, un al doilea juriu l-a condamnat la închisoare pe viață, în 1988. Această a doua decizie excludea eliberarea condiționată.

La momentul autopsiei victimei, materialul seminal a fost detectat într-un tampon. Hastings și-a menținut nevinovăția din momentul din care a fost arestat, dar o cerere de testare ADN a tamponului în 2000 a fost respinsă de procurorul districtual.

În cele din urmă, el a reușit să depună o cerere de nevinovăție la Unitatea de Integritate a Condamnărilor Procuraturii în 2021, iar testele ADN din iunie au constatat că sperma nu era a lui.

Profilul ADN se potrivea, în schimb, cu un bărbat care fusese condamnat pentru o răpire. Acesta și-a închis victima de sex feminin într-un portbagaj al unui vehicul.

Bărbatul a fost eliberat: ”Vreau să mă bucur de viața care mi-a mai rămas”

În urma unei ședințe din 20 octombrie care a anulat condamnarea sa, Hastings le-a spus reporterilor că că vrea să se bucure de restul vieții.

M-am rugat mulți ani ca această zi să vină. Nu acuz pe nimeni. Doar vreau să mă bucur de viața care mi-a mai rămas”, a spus bărbatul, citat de Associated Press.

Articolul precedentGabriela Firea a participat la Conferința de alegeri a organizației PSD Buzău, noul președinte fiind Lucian Romașcanu
Articolul următorCastelul Bran va sărbători Halloween-ul sâmbătă, 29 octombrie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time