Sursa: DigiFM

Camelia Maria Erdei, fost agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, cea care anul trecut era trimisă în judecată împreună cu afaceristul Victoraș Micula după ce îi permisese acestuia să caute în baza de date a Ministerului de Interne, are de explicat și alte fapte similare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunțat că au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a acesteia într-un nou dosar, pentru mai multe infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic, unele în concurs cu divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Acum în vârstă de 36 ani și având în continuare calitatea de agent de poliţie în cadrul IPJ Bihor – Poliţia Municipiului Oradea – Biroul de Ordine Publică, Camelia Maria Erdei este acuzată de același tip de infracțiuni pentru care este judecată în dosarul cu Micula, în care inculpați sunt și alți polițiști.

Pe scurt, aceasta era acuzată în decembrie 2020 de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale. Conform procurorilor, Victor Micula ar fi fost ajutat de polițistă pentru a accesa ilegal bazele de date ale MAI, unde a căutat informații inclusiv despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău. Totodată, afaceristul s-ar fi îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali.

De această dată, Camelia Maria Erdei este acuzată de fapte comise între anii 2017 – 2018. Pentru două infracțiuni a primit însă soluție de clasare – una din 18 noiembrie 2018, iar a doua din 21 august 2017, ambele de divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constatându-se că faptele nu există.

În rechizitoriul întocmit, procurorul de caz a reţinut în esenţă că inculpata E.C.M., în calitate de agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea-Biroul Ordine Publică, a săvârşit următoarele infracţiuni:

în noaptea de 21 august 2017, ora 00:30 – 00:39, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, folosind userul şi parola proprie, a accesat şi interogat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date administrate de M.A.I.- D.E.P.A.B.D., şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţa Paşapoarte, cu privire la numiţii M.V. (evidenţa Persoanei), H.D. (evidenţa Persoanei, Evidenţa Auto şi Paşapoarte) şi C.B. (evidenţa Populaţiei), scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci personal.
la data de 11.03.2018, în intervalul orar 17.12 – 17.37, fără nicio justificare, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto, privind pe numita M.A.M., precum şi cu privire la membrii de familie ai acesteia (tatăl, mama şi fratele).
la data de 24.04.2018, în intervalul orar 14.53 – 14.55, fără nicio justificare, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto, privind pe numitului R.A.V., respectiv a familiei acestuia (R.T.V.- tatăl, şi R.L.L.- mama sa), în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării.
în noaptea de 23.10.2018, în intervalul orar 00:08 – 00:09, fără nicio justificare, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Auto, privind autoturismul PORSCHE, cu numarul de înmatriculare ……, înmatriculat pe SC …….. SRL, autoturism folosit la acea vreme de numita L.V.M., în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării.
în seara zilei de 15.11.2018, în intervalul orar 21:51 – 22:28, la instigarea suspectei M. V. L., fără nicio justificare, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Mun. Oradea, a accesat şi efectuat interogări în baza de date „Evidenţa Persoanelor” în interesul personal al suspectei, cu privire la entităţile „C.V.”, „C.E.L.”, „C.A.” şi „C.A.”, cu depăşirea limitelor autorizării, după care a divulgat datele de identificare acelor persoane (numele, legături de rudenie, anul naşterii, domiciliul) suspectei M.V.L.
în seara zilei de 15.11.2018, în intervalul orar 23:54 – 23:59, fără nicio justificare legală, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date „Evidenţa Persoanelor”, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto” în interesul său personal şi al numitului P.M, cu privire la persoana vătămată B.C.F, cu depăşirea limitelor autorizării, după care a divulgat datele de identificare a persoanei vătămate (numele, starea civilă, anul naşterii, autoturismele deţinute, ocupaţia) numitului P.M., coleg de serviciu cu persoana vătămată.
în la data de 18.11.2018, în intervalul orar 10;38 – 10:45, fără nicio justificare legală, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date „Evidenţa Persoanelor”, „Evidenţa Auto” şi „Evidenţă Paşapoarte”, în interes personal, cu privire la entitatea „O.P.A.”, cu depăşirea limitelor autorizării.
la datele de 20.11.2018 (intervalul orar 03:33-03:48) şi 24.11.2018 (intervalul orar 01:23-01:25), în baza aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative, a accesat şi efectuat, în interes personal, interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor şi Evidenţa Paşapoarte, privind pe numita S.M.
în seara zilei de 19.10.2018, date în intervalul orar 20.10-20:18, fiind determinată de suspectul P.M., fără nicio justificare legală, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date „Evidenţa Persoanelor”, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto” în interesul său personal şi al suspectului P.M., cu privire la numita M.D.R., cu depăşirea limitelor autorizării, după care a divulgat datele de identificare a persoanei vătămate (numele, starea civilă, anul naşterii, autoturismele deţinute, ocupaţia, adresa) suspectului P.M, persoană interesată de aflarea acestor date.
la data de 22.11.2018, ora 17:45, sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Auto, privind pe numitul P. P.M.I., întrucât dorea să apeleze la serviciile acestuia pentru efectuarea unui transport.
în perioada 26.10.2018 – 24.11.2018, şi anume la datele de 26.10 (ora 19:21), 27.10 (ora 06:10), 30.10 (ora 23:46), 31.10 (ora 02:38) şi 24.11 (ora 01:26), în timp ce ce afla la serviciu-sediul Poliţia Municipiului Oradea, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative, a accesat şi efectuat în interes personal interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor şi Evidenţa auto, privind pe numita D.A. Prin acelaşi rechizitoriu s-a mai dispus
”, au transmis procurorii bihoreni.

Potrivit aceleiași surse, în același dosar au fost făcute cercetări și față de alte două persoane, în privința cărora s-a dispus renunțarea la urmărire penală: un orădean de 37 ani și o femeie de 34 ani, din Oșorhei, județul Bihor, ambii bănuiți de instigare la acces acces ilegal la un sistem informatic.

Articolul precedentȘase europarlamentari protestează împotriva obligativității certificatului verde în Parlamentul European
Articolul următorIoana Mihăilă: „PSD agită ideea carantinării României”