Ioana Mihăilă / Foto: G4Media

Fostul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă e de părere că PSD are ca și scop formarea USL 2.0. Mai mult, social-democrații „agită ideea carantinării României”, chiar dacă au votat împotriva legii certificatului verde.

Mihăilă susține că liderul PSD, Marcel Ciolacu, pregătește terenul pentru a guverna cu Florin Cîțu. De asemenea, fostul ministru al Sănătății a mai amintit că ambii lideri joacă o „carte periculoasă”, irensponsabilă. „Amândoi se chinuie din greu să justifice la propriii baroni de ce vor asta. Așa că joacă o carte periculoasă, panicardă și, cum au obișnuit deja, iresponsabilă”, a scris Ioana Mihăilă pe pagina ei de Facebook.

Ioana Mihăilă: „ USR este împotriva ideii de carantinare a României”

În postarea sa pe Facebook, fostul ministru al Sănătății a amintit că partidul USR nu va accepta o viitoare carantinare a țării. Ea a precizat că e „fantasmagorică” o astfel de decizie. Cu toate acestea, Mihăilă e de acord cu introducerea certificatului verde pentru activitățile neesențiale. Ea a precizat că încă din timpul verii a propus aceste măsuri.

„I-am propus lui Florin Cîțu încă din luna iulie aceste măsuri. E păcat că a așteptat până recent ca să le aplice. Dacă ar vrea să propună ceva cu adevărat util, PSD ar putea propune un plan de întrerupere pe termen scurt a unor activități cu potențial mare de transmitere a virusului”, a mai scris Ioana Mihăila pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Rafila, membru PSD, a precizat că o carantinare națională timp de o lună ar fi benefică pentru România, în contextul în care numărul cazurior de COVID-19 e masiv.

Social-democratul a precizat că o astfel de măsură ar fi trebuit luată cu sprijinul populației și nu împotriva ei.„Trebuie să fie o reducere a activităților sprijinită de populație, care se face împreună cu participarea celor afectați, explicată și acceptată de comun acord. Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Reamintim că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 13 mii de noi cazuri de COVID-19. De asemenea, aproape 500 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Alexandru Rafila, despre Ioana Mihăilă: „O suspectez de o lipsă totală de experienţă”

Articolul precedentPolițista care i-a pus la dispoziție afaceristului Micula baza de date a MAI, trimisă în judecată într-un nou dosar
Articolul următorScurgeri de oxigen într-un salon cu bolnavi de Covid-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.