Am ajuns și în presa franceză și, când ajungem în vizorul Europei, nu e niciodată vorba despre ceva bun.

Victor Micula este fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks. În 2020 a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea, potrivit unui răspuns al Parchetului Tribunalului Bihor către G4media.ro.

Culmea aroganței: Victoraș Micula și-a spălat roata de la Lamborghini cu șampanie scumpă

Bihoreanul, 10 noiembrie 2020

Poveste din presă a lui Victoraș începe prin noiembrie 2018. Acesta le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival s-a urcat la volan după ce a băut. Nervi, o mică răzbunare sau o competiție. Oamenii legii s-au ocupat de situație și l-au prins în flagrant pe rival.

Și aici vine partea amuzantă: la percheziționarea corporală a acestuia ar fi participat și Victoraș Micula. Cum? Îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față. Mai mult decât atât, ar fi pozat în polițist full time, având acces și la bazele de date ale MAI, date pe care le-a și accesat.

EXCLUSIV Victor Micula și patru polițiști din Oradea, dosar penal pentru scene incredibile: Micula jr. ar fi participat la o percheziție a poliției și avea acces la bazele de date MAI

G4Media, 20 octombrie 2020

Povestea nu se termină aici și, după câteva căutări pe Google, se pare că povestea nu se va termina niciodată. Există și un dosar penal pentru frații Micula.

G4media.ro a dezvăluit în decembrie 2019 că frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Să ne întoarcem în 2020: Victoraș nu vrea să-și spele greșelile trecutului, dar vrea să-și spele mașina. Nu cu apă, ci cu șampanie de lux. Micula, care şi-a spălat pneurile maşinii  – un Lamborghini Urus – cu şampanie „Moët & Chandon”, a ajuns cap de afiș în presa franceză, a fost criticat, jurnaliştii francezi comentând dur ”aroganţa” lui Victoraş:

În timp ce milioane de oameni din întreaga lume suferă de foame, unii îşi expun bogăţia făcând lucruri foarte şocante. Este cazul acestui om, Victor Micula, fiul unui om de afaceri român al cărui imperiu se ridică la aproape 210 milioane de dolari”. De asemenea, au remarcat faptul că „e foarte activ pe reţelele sociale, distribuind zilnic fotografii şi videoclipuri cu „bling-bling-ul” său spre deliciul abonaţilor săi. Doar acum a mers prea departe …

Cum au taxat jurnaliştii francezi aroganţa lui Victoraş Micula de a-şi spăla roţile de la maşină cu şampanie

Adevărul, 17 noiembrie, 2020

Revenind. Presa din România tace. Și tace bine când este vorba despre persoane controversate, despre interlopi sau despre secretele Poliției Române. Ce ajunge mai departe? Pneuri spălate cu șampanie și nervii din presa franceză. Și un deget arătat spre România. Și ideea că magnații ne reprezintă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTulcea: fost director al AJOFM, condamnat definitiv la închisoare cu executare
Articolul următorTăriceanu, avertisment: „Guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time