Au început discuțiile din ce în ce mai serioase și, totodată, mai mult sau mai puțin pertinente pe tema vaccinării anti-Covid, de când s-a auzit prima dată că ar exista un asemenea vaccin. Și, chiar dacă zilele trecute ministrul Nelu Tătaru a spus că, din punctul său de vedere, nu ar trebui ca o astfel de vaccinare să fie obligatorie, Călin Popescu Tăriceanu are o altă opinie. Politicianul lasă se se înțeleagă că a urmărit atent discuțiile autorităților și că acestea îl duc cu gândul la o viitoare campanie de imunizare în masă, fără a exista posibilitatea unei alegeri.

Și, dacă tot a remarcat acest lucru, Tăriceanu întreabă mai departe: „Credeți că guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ne forțeze să ne vaccinăm sau vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie facultativă?”.

Pare din ce în ce mai clar că guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19! Desele întâlniri cu conducătorii armatei, insistența cu care se vorbește de o „campanie de vacccinare” mă fac să cred că ne vor obliga să ne vaccinăm! Numirea unui medic militar drept coordonator al campaniei de vaccinare pare să confirme această ipoteză!

Eu fac parte dintr-o generație care a fost vaccinată în perioada copilăriei. Cred că vaccinurile au fost eficiente și m-au ferit de cele mai frecvente boli. Dar vremurile sunt altele acum. Atunci erau niște vaccinuri care au fost folosite ani și ani la rând, chiar și de părinții noștri. Astăzi ni se flutură ideea unor vaccinuri care cred că sunt insuficient testate. Adică pare că ne împing să devenim niște cobai.

Aș vrea să vă întreb direct. Credeți că guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ne forțeze să ne vaccinăm sau vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie facultativă?”, sună semnalul de alarmă tras de Tăriceanu.