Dacian Cioloș

Dacian Cioloș vrea să arate că nu glumește și că ia în serios orice i se pare că încalcă legea. După ce zilele trecute în spațiul public au apărut informații potrivit cărora în această campanie electorală ar fi efectuate sondaje telefonice cu „direcție” prin inserarea unor date false despre activitatea USR-PLUS, Dacian Cioloș avertizează că cei care se ocupă cu așa ceva vor avea „potera” pe urme. Mai concret, Cioloș avertizează că a făcut plângere penală împotriva celor care au inițiat acest sondaj și cere tragerea la răspundere a celor vinovați. Din punctul său de vedere, cei care au dat „telefoanele otrăvite” ar fi vinovați de înșelăciune și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Am depus o plângere penală pentru înșelăciune și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
Facem acest demers după ce am primit sesizări credibile de la cetățeni care au fost contactați telefonic sub aparența unui sondaj de opinie care era în fapt o acțiune de manipulare electorală cu afirmații mincinoase despre proiectele și planurile USR PLUS în Parlament. Falsul sondaj de opinie are un call-center dedicat și folosește în discuțiile cu cetățenii denumirea mincinoasă de „Asociația Socio-Politică”.
Am identificat folosirea pe scară largă a acestei tehnici interzise de marketing politic – push poll – prin care un competitor electoral încearcă schimbarea opțiunilor de vot prin manipulare, introducerea în discuție a unor zvonuri neconfirmate și știri false pentru a schimba opțiunile electorale prin manipulare.
Atragem atenția cetățenilor că o astfel de operațiune de manipulare este în plină desfășurare și continuă un șir de campanii manipulatoare conduse de reprezentanți ai vechilor partide pe care le-am văzut și în precedentele campanii electorale la care USR PLUS a devenit țintă.
Cerem autorităților să intervină rapid și fără echivoc pentru a-i identifica pe cei care încearcă o înșelătorie electorală de proporții și tragerea la răspundere a celor vinovați.
O Românie fără hoție și manipulare!”, scrie Cioloș pe Facebook.

Articolul precedentTăriceanu, avertisment: „Guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19!”
Articolul următorBirchall vrea, de urgență, o reformă a CCR