Birchall vrea, de urgență, o reformă a CCR

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall este de părere că o reformă a CCR este necesară în această perioadă în care problemele create de CCR devin din ce în ce mai multe și din ce în ce mai grave. Printre acestea, Birchall amintește de celebrul episod cu SIIJ, însă și de dosarele lui Sebastian Ghiță a cărui celebritate a fost reconfirmată, odată cu intrarea sa in ilegalitate.

Ana Birchall: „E vorba de articolul referitor la SIIJ. E vorba de dosarele cu Ghita, cu Hrebenciuc, printre altele”

„Se impune o reforma serioasa si a Curtii Constituionale. Noi nu atacam CCR-ul ca institutie, ci anumite persoane de acolo, care nu respecta legea. (…) O alta decizie a CCR a declarat, dupa un an de zile de la sesizare, un articol care era neconstitutional. E vorba de articolul referitor la SIIJ. E vorba de dosarele cu Ghita, cu Hrebenciuc, printre altele. Anul trecut am realizat un grup de lucru la Ministerul Justitiei care sa analizeze toate deciziile de la CCR: (…) Deciziile CCR-ului nu fac decat sa submineze increderea oamenilor in justitie. (…) Sunt anumite dosare care au o durata in justitie mult prea lunga. (…) Sunt dosare evidente pe care opinia publica le-a vazut. (…) Vinovatia se hotaraste exclusiv in distanta. (…) Se impune o reforma a CCR-ului in regim de urgenta. (…) Sper ca imediat dupa alegeri sa aiba loc aceasta discutie. Legea de functionare a CCR este una organica, se poate modifica usor. (…) Anumite decizii controversate ale CCR-ului au fost luate de obicei la limita, cu 5 voturi la 4. (…) CCR nu e commentator politic, nu trebuie sa isi extinda analiza. (…) CCR este o curte extrajudiciara.”, a spus Ana Birchall.

Ana Birchall, dură la adresa avocatului poporului: „Intens promovată și susținută de Sputnik”

„O persoană condamnată trebuie să-și execute pedeapsa, iar prejudiciul trebuie recuperat integral. (…) Statutul celor condamnati la inchisoare plecati din tara este acela de fugar. (…) In august anul trecut am castigat impotriva domnului Popoviciu. El se afla acum in apel, dar va fi adus in tara. (…) In Italia avem mai multi fugari. Ii avem pe Bica, pe Savulescu. (…) Sunt rezidenti acolo. (…) Domnului Savulescu nu i s-a anulat pedeapsa cu inchisoarea in Romania. (…) Devine o noua moda ca spun ca executa pedeapsa in Italia si sa fie de fapt un modus operandi.”, a mai spus Ana Birchall.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCioloș, „telefoanele otrăvite”, campania și plângerea penală
Articolul următorSănătate pe furate: ne vaccinăm sau nu bătrânii?
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.