Actrița Medeea Marinescu a redat aseară pe Facebook o întâmplare prin care tocmai ce trecuse, în momentul în care a fost sunată pentru un așa-zis sondaj legat de alegerile de luna viitoare. Aceasta povestește că, deși inițial a sperat că sondajul va fi ceva serios și a acceptat din acest motiv să răspundă la câteva întrebări, pe parcursul conversației telefonice cu o voce de la „o asociație socio-politică” și-a dat seama că scopul nu era altul decât răspândirea de fake-newsuri.

Cum stăteam acasă în această seară banală de pandemie, minding my own business, vorba aia, sună telefonul. Număr necunoscut. Ca actriță nejucată ce mă aflu, a-nmugurit speranța instantaneu. Nu știi de unde răsare contractul salvator, mai ales în pandemie. Voce de bărbat.
-Bună seara! De la asociația socio-politică vă deranjez, aveți un minut? Facem un sondaj de opinie legat de alegeri. Cum aveam speranța aia necunoscută, zic hai să pun umărul măcar la bunăstarea țării.
-Vă ascult.
-Doar cinci întrebări am.
Curioasă de așa performanță de viteză, cinci întrebări într-un minut, zic da, vă ascult.
-Categoria de vârstă? Peste, 25,35, peste 45?
-Peste, zic.
-Ați votat pe 27 septembrie?
-Votat.
-Intenționați să votați și pe 6 decembrie?
-Intenționez.
-Cu cine veți vota?
Zic domnului grupul de litere care-mi reprezintă naivitățile cetățenești.
-OK. Ce părere aveți despre legea propusă în Parlament de către USR-PLUS de autorizare a tăierii pădurilor protejate?
-Păi, înainte să vă răspund la întrebarea asta, aș vrea să-mi citiți și mie acea lege.
Omul îmi citește din nou întrebarea. Zic, nu v-am cerut să repetați întrebarea, v-am cerut să-mi citiți articolul de lege.
-Păi asta e legea.
-Bun, acum am și eu un set de întrebări pentru dumneavoastră. Cine e șeful dumneavoastră?
-Păi, n-am voie să vă răspund.
-Bun, cum se numește exact asociația asta socio-politică?
-Păi așa se numește.
-Sunteți angajat sau voluntar?
-Voluntar.
-Domnule voluntar, vă anunț că dumneavoastră nu faceți un sondaj de opinie ci o campanie de calomnie.
Am închis telefonul în timp ce domnul bălmăjea ceva. Sper totuși că era plătit, pentru că prostia mi se pare mai dăunătoare ca lichelismul.
Și uite-așa, a mai trecut o seară în care contractul vieții mele n-a venit și în care mi-am dat seama că e obligatoriu să ies la vot. Măcar să anulez votul domnului de la asociația socio-politică”, se arată în postarea actriței.

Articolul precedentProcurorii anticorupție la OCPI Dolj: registratorul șef lua mită pentru a rezolva cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară
Articolul următorVirgil Musta, demascat. ANI constată „conflict de interese”