Virgil Musta, demascat. ANI constată „conflict de interese”

Medicul Virgil Musta, primul alarmist al țării, demascat de ANI (Agenția Națională de Integritate), cea care a constatat „conflict de interese”, în ceea ce îl privește. Mai pe larg, în urma unor investigații Libertatea, s-a descoperit că medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara este acționar la clinica privată Profilaxis, cea cunoscută pentru afacerile înfloritoare cu privire la testele pentru depistarea COVID-19. În urma anchetei jurnalistice, s-a descoperit că Spitalul „Victor Babeș” Timișoara este prestator, iar clinica Profilaxis, beneficiar.

În paralel, Virgil Musta e șeful Secției de Infecțioase de la „Victor Babeș”

Procurorii anticorupție la OCPI Dolj: registratorul șef lua mită pentru a rezolva cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară

Cu siguranță o astfel de abatere de a integritate nu s-ar fi putut întâmpla fără permisiunea directorului spitalului, Cristian Oancea. Astfel că, în timp ce contul bancar se mărește, în contextul afacerii cu teste de la clinica Profilaxis, același Virgil Musta face parte din comitetul care coordonează măsurile luate cu privire la pandemie, în România, însurubându-se, astfel, în toate funcțiile cheie pentru a avea, la purtător, informațiile necesare, atunci când are nevoie de ele.

Șașe oameni au murit din cauza ceții

În paralel, Virgil Musta anunța, la un moment dat, decesul a șase pacienți care nu ar mai fi prins locuri în secțiile ATI.

În această boală există evoluţie rapidă şi se decompensează. Colegii de la ATI au intervenit, dar nu a mai fost timp de mutare la Secţia ATI. Cauza nu este că nu erau locuri pe ATI.

declara Virgil Musta pentru News.ro.

După care se răzgândea:

„Se ştie că ceaţa afectează afecţiunile pulmonare”

se răzgândea Virgil Musta, după intervenția președintelui Klaus Iohannis

Ziarul de Investigații

Articolul precedent„O campanie de calomnie”: Actrița Medeea Marinescu povestește cum se fac sondaje telefonice cu informații false
Articolul următorMinistrul Tătaru, despre vaccinul anti-COVID: „Trebuie să fie opțional”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.