În condițiile în care din septembrie și până în prezent Ministerul Sănătății nu a reușit să trimită nicăieri în țară toate dozele necesare de vaccin antigripal, în ultimele săptămâni se discută tot mai intens despre un eventual vaccin anti-COVID, care urmează a ajunge în România. De unde, în ce condiții și cum se va efectua vaccinarea sau când, acestea sunt întrebări fără răspuns, însă aseară, ministrul Sănătății a răspuns la o întrebare importantă pentru unii: ne obligă cineva să ne imunizăm cu vaccinul anti-COVID?

Ministrul Nelu Tătaru, invitat ca de obicei la o emisiune TV, de această dată la „Legile Puterii” de la Realitatea PLUS, a asigurat că nimănui nu îi va injecta nimeni nimic contra propriei voințe. Cu toate acestea, ministrul a atras atenția că vaccinul, acolo unde o fi el, ajută la imunizare, de aceea este foarte important.

Vaccinul trebuie să fie opțional, dar recomand vaccinarea, pentru că sunt doar 2 căi prin care ne putem imuniza: fie făcând boala, fie prin vaccinare. Dar văzând efectele groaznice pe care le dă boala, fie că ne raportăm la numărul de decese raportate zilnic, fie că vedem starea celor ajunși în stare gravă la ATI și care așteaptă să se vindece, cred că vaccinarea este alternativa cea mai eficientă și recomandarea este să facem vaccinul, tocmai pentru siguranța pe care ne-o dă. Trebuie să înțelegem că este o luptă pe care o dăm cu un inamic nevăzut și nu este numai lupta noastră, a românilor, ci una la nivelul întregii planete”, a spus ministrul Tătaru, potrivit Știri pe Surse.

Articolul precedentVirgil Musta, demascat. ANI constată „conflict de interese”
Articolul următorA murit după ce a așteptat 3 ani un transplant. Un ultim mesaj pentru Ministerul Sănătății