Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Un activist pentru climă s-a deghizat în prim ministrul Regatului Unit și a incendiat o barcă de mici dimensiuni, în faţa centrului de congrese din Glasgow.

Centrul reprezintă locația aleasă pentru a găzdui Conferinţa ONU pentru climă (COP26).

Protestatarul a ales să poarte o mască pentru a-l reprezenta pe Boris Johnson și a militat faţă de utilizarea combustibililor fosili.

De asemenea, bărbatul, care este activist în cadrul Ocean Rebellion, a atras atenția opiniei publice în momentul în care a incendiat o barca pe care era scris mesajul ”Your Children’s Future” (Viitorul copiilor voştri).

Mai multe teancuri de bancnote au fost incendiate în timpul protestului

Alţi activişti de mediu, în rândul cărora se afla şi o persoană care purta o mască ce imita o canistră de petrol, pe care fusese scris mesajul ”Oilhead” (Cap de petrol), au incendiat teancuri de bancnote în timpul protestului.

Protestatarii au spus că iniţiativa lor ”simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsă un ocean mort pentru generaţiile următoare”.

Floss Stallard, membră a organizaţiei Ocean Rebellion, a cerut renunţarea la exploatarea petrolieră Combo, situată la vest de Insulele Shetland.

Activiștii pentru climă precizează că omenirea ar trebui să renunțe la petrol

Exploatarea petrolieră Cambo reprezintă o continuare a cedării noastre în faţa presiunii exercitate de industria carburanţilor fosili. Omenirea trebuie să renunţe la petrol, nu să sape noi puţuri de exploatare”, a spus activista britanică.

Organizaţia Ocean Rebellion a fost creată în august 2020 de un mic grup de activişti care făceau parte din Extinction Rebellion.

Articolul precedentNicușor Dan: „PMB poate să mărească subvenția pe care o acordă”
Articolul următorPNL se află în negocieri dure în interiorul său
Jurnalist full-time / Pesimist part-time