Preluare Digi 24

Chiar dacă numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut în multe țări europene, elevii ar trebui să continue să meargă la școală, au precizat reprezentanții Biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Mai mult, în cele 53 de țări membre ale OMS Europa, numărul noi de cazuri COVID-19 a crescut cu aproape 18%.

Conform comunicatului de presă transmis de OMS, închiderea școlilor ar trebuie să fie ultima soluție privind restricțiile de stopare a răspândirii noului coronavirus.

„Dacă şi atunci când sunt impuse restricţii pentru a scădea sau a controla transmiterea virală, şcolile ar trebui să fie ultimele locuri care îşi închid porţile. Și primele care se redeschid, cu măsuri corespunzătoare pentru prevenirea infectărilor.”, au precizat reprezentanții OMS Europa.

OMS Europa vine cu noi propuneri privind școlile în timpul pandemiei

Totodată, OMS Europa a precizat că țările europene ar trebui să asigure, în toate unitățile de învățământ, ventilații adecvate. Mai mult, o altă măsură foarte importantă ar fi testarea perioadă a elevilor și distanțarea fizică.

Hans Henri Kluge, directorul OMS Europa, a precizat că milioane de copii din întreaga lume au avut de suferit datorită întreruperii procesului educativ. „Nu putem să repetăm aceleaşi greşeli”, a adăugat el, relatează Agerpres.

În România, școlile au fost închise pentru două săptămâni din cauza numărului mare de noi infectări cu COVID-19. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este cercetat e Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru vacanţa forţată în care au fost trimişi elevii din sistemul public. Mai multe asociații de părinți și elevi au depus o plângere cu privire la vacanța forțată.

Ei acuză că cei din sistemul privat își pot continua studiile în sistem online. Elevii din mediul privat continuă orele în format online. Aproape trei milioane de elevi din sistemul public au vacanță prelungită, iar părinții cer anularea vacanței forțată. De asemenea, asociațiile de părinți cer ca orele să se desfășoare în online. Sesizarea nu vizează numai Ministerul Educaţiei.

De la debutul pandemiei și până acum, mii de elevi din mediul rural au fost nevoiți să renunțe la școală din cauza imposibilității de a participa la orele în format online.

OMS ajută România cu 34.000 de teste și 200 de concentratoare de oxigen

Articolul precedentCe înseamnă „criza paturilor ” din spitale. DSP și DSU transmit comunicate „pentru imagine”, iar managerii spitalelor sunt „îngropați” în adrese oficiale. Documente
Articolul următorNouă țări au oferit asistență României în lupta împotriva Covid
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.