Sursa foto: G4media.ro

Echipamente, medicamente pentru terapie intensivă, anticorpi și chiar cadre medicale a primit România în acest val 4 al pandemiei de coronavirus, ca ajutor prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Din ce s-a calculat la nivelul UE, în ultimele trei săptămâni nouă țări au oferit asistență României, ultimul ajutor fiind acordat chiar în această săptămână, când o echipă medicală din Danemarca și o altă echipă din Polonia au sosit la București pentru a-i ajuta pe medicii români să trateze numărul tot mai mare de pacienți cu Covid-19.

Din ce se arată într-un comunicat, săptămâna aceasta au ajuns în plus, față cele 200 de concentratoare de oxigen din rescEU donate până acum, alte 350 de concentratoare de oxigen, ba chiar prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE Serbia a livrat 170 concentratoare de oxigen și 6.365 de doze de anticorpi monoclonali.

Ajutor a venit și de la Germania, stat care a oferit 12.750 de unități de anticorpi monoclonali, iar alte 1.000 doze de anticorpi monoclonali au venit de la Slovacia, care a donat și 500.000 de teste antigen și alte dispozitive medicale.

Tot prin intermediul mecanismului, Polonia a făcut o a doua ofertă de 150 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii și alte materiale.

În urma solicitării României de asistență prin intermediul mecanismului UE de protecție civilă, Austria a oferit 1.075 de pachete de diferite medicamente folosite în terapie intensivă, în timp ce Franța a oferit alte 89.030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare, echipamente medicale și accesorii.

Toate acestea se adaugă celor 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia, 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen din Danemarca, furnizate României”, se mai arată în comunicat.

Ar mai fi de menționat că o echipă medicală a sosit în România din Republica Moldova, în timp ce Ungaria, Polonia și Austria au preluat pacienți români pentru tratament.

Articolul precedentOMS Europa le cere țărilor să nu închidă școlile
Articolul următorȘase europarlamentari protestează împotriva obligativității certificatului verde în Parlamentul European