ÎPS Teodosie ignoră CNA-ul și face noi declarații controversate

„Dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a făcut, joi seară, noi declarații controversate despre vaccinarea anti-Covid, la numai câteva zile după sancționarea primită din partea CNA, postul de radio al Arhiepiscopiei – Radio Dobrogea. ÎPS Teodosie susține, că după ce a ascultat „doctori iscusiți” a aflat că vaccinul anti-Covid poate fi fatal dacă este administrat unei persoane deja afectate, motiv pentru care cere „prudență”. Totodată, pare să fie de acord că perioada pe are o trăim este una neobișnuită, cum nu a mai fost alta.

„Boli au fost, dar nu ca cea de acum, care este atât de controversată şi controversată nu doar pentru noi, care nu avem cunoştinţe de medicină, ci chiar pentru mulţi medici. Chiar între medici există nişte contradicţii pentru că este o boală care are un statut aparte. Marii specialişti spun că a fost făcută în laborator unde cei care au promovat-o sunt primii care au promovat şi vaccinurile. Sigur că e îngăduită de Dumnezeu, indiferent, boala este, nu putem să o negăm. Unii spun că nu este deloc. Cum să nu fie deloc, că nu s-ar putea minţi aşa pe scară mare. Dar este o boală neobişnuită, o boală în care, cum spune Scriptura: ascultă Israele, prin tine însuţi îşi vine pierea”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

 Ca un răspuns poate la apelul făcut de IPF Daniel, care îndemna credincioșii să asculte „cu strictețe de sfatul medicilor”, ÎPS Teodosie afirmă că este nevoie de medici și de medicamente, susținând același timp, fără dovezi, că boala „pe care au pregătit-o tot ai noştri, tot oamenii şi, de fapt, orice boală o atragem noi pentru păcatele noastre”, mai mult, că aceasta este „o armă biologică oarecum, am putea să spunem, dar trebuie să o înfruntăm, să o depăşim şi cel mai bine o depăşim cu credinţă, cu rugăciuni, cu nădejde, dar şi cu medicamente. Pentru că nu putem să renunţăm la medicamente, de aceea avem mare nevoie de medici”, a mai transmis ÎPS Teodosie.

Vaccinul, fatal pentru cei deja afectați de Covid

ÎPS Teodosie își continuă „tirul” afirmațiilor de nespecialist, dar care pot „prinde” în rândul credincioșilor care îi ascultă sfaturile, și afirmă că vaccinul anti-Covid poate fi fatal dacă este administrat cuiva afectat de Covid.

„Am ascultat doctori iscusiţi. Când aud un medic că vorbeşte cu mare interes îl ascult ca să nu rămân fără o luminare din partea medicilor care sunt specialişti şi cu adevărat vorbesc în cunoştinţă de cauză. Dar iată, am aflat de puţine zile, că dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul. De aceea, trebuie să fim prudenţi. Sau unii care au anumite afecţiuni, cum este alergia. Nici la gripă nu e bine să faci medicamentul clasic de gripă dacă ai alergie. Şi iată nu suntem toţi la fel, de aceea trebuie să fim foarte prudenţi, dar să fim în consultare permanentă şi cu medicii şi cu specialiştii şi să se implice mai mult medicii, nu politicieni sau oamenii de administraţie în remedierea bolii”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Radioul Arhiepiscopiei Tomisului a fost amendat de CNA

Articolul precedentProtest cu 500 de lumânări, în Piața Victoriei: ”Raportați infecțiile intraspitalicești!”
Articolul următorCseke Attila va trimite corpul de control pentru verificare modului în care au fost eliberate adeverințe care să scutească personalul medical de „gărzi” în sectoarele Covid