Cseke Attila (Sursa foto: Mediafax)

Cseke Attila, ministrul Sănătății, a solicitat reprezentanților corpului de control să verifice modul de eliberare, precum și legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor și scutirea de la acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-Cov-2, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS).

Această măsură a fost luată după ce Ministerul Sănătății a primit sesizări privind 12 astfel de cazuri,  semnalate în două unități sanitare.

„Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări, din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, se arată în comunicatul MS.

România simte din plin impactul valului patru al pandemiei, cu record de pacienți în stare gravă ce se află internați în secțiile de Terapie Intensivă, dar și cu un număr mare de cazuri de infectare cu Covid. Vârful a fost atins pe 19 octombrie, când CNSU a raportat 18.863 de persoane infectare, 574 de decese din cauza Covid și 1.805 pacienți internați în ATI. De altfel, acela a fost momentul în care Klaus Iohannis a anunțat necesitatea luării unor restricții mai severe, cele mai multe vizându-i pe cei nevaccinați. Tot după anunțul președintelui, pe fondul restricțiilor dar și al imaginilor dramatice de prin spitale, a crescut numărul românilor care s-au vaccinat. Astfel, în perioada 22-28 octombrie, 668.142 de români s-au decis să se vaccineze, fiind la prima doză, din cei 921.872 raportați de CNCAV.

Ministrul Cseke Attila atenționează că va exista și un val 5 al pandemiei

Articolul precedentÎPS Teodosie ignoră CNA-ul și face noi declarații controversate
Articolul următorRAJA se implică și se alătură campaniei naționale de vaccinare