Captură video Youtube/CNN
Captură video Youtube/CNN

Într-un mesaj publicat pe contul de Facebook, Elena Udrea a precizat că România este a patra țară cu cel mai mic șomaj din Europa, cu o rata de 5%, în scădere, cel puțin în luna iulie.

Prin urmare, fostul ministru al Turismului este de părere că este nevoie de forță de muncă, iar patronii ar trebui să facă eforturi și să angajeze și deținuții.

Elena Udrea: ”Mă gândesc ca în penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde”

Udrea a dat drept exemplu penitenciarul Târgșor, unde conducerea a reușit sa găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 de persoane care se află în această unitate.

Potrivit declarațiilor, conducerea ar face mari eforturi pentru a aduce angajatori.

Interesul este al tuturor: condamnații câștigă zile, care se scad din pedeapsă și chiar și bani, iar penitenciarul primeste o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, în folosul deținuților și al propriilor angajați. Problema este că cererea de forță de muncă din penitenciare este mică”, a transmis Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului descrie situația din închisorile din România: ”Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc aceasta posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm este nejustificat”

Explicând că deținuții sunt mai disciplinați si mai motivați sa muncească, Udrea a precizat că s-a constat că recidiva este mult mai mică în rândul celor care au muncit pe timpul detenției.

Ceea ce arată că reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decat prin statul degeaba, claie peste grămadă, în camere insalubre, ani de zile!”, a scris fostul ministru.

Articolul precedentCancelarul Germaniei anunță că România îndeplinește criteriile pentru aderarea la Spațiul Schengen
Articolul următorPetiție: ”Reduceți prețurile la facturile de energie, prin investiții verzi!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time