Dlf


 Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, a anunțat luni cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, potrivit ziare.com

 Cancelarul german a subliniat, în textul discursului pe care îl va susține la reuniunea  țărilor Uniunii Europene ce se va desfășura la Praga, că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase”. Potrivit cancelarului german, „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”.”.

„Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, a declarat Olaf Scholz.

 Germania și Olanda s-au opus în ultimii ani aderării României la Spațiul Schengen, în timp ce Franța a susținut intrarea României în Schengen.

Președintele francez Emmanuel Macron, prezent recent la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, a comentat pe marginea aderării României la Spațiul Schengen, afirmând că: „dorim că acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”.

Recent, premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că se aşteaptă ca România să adere la Schengen în acest an, un pas care ar elimina aşteptările lungi la graniţele României cu alte state UE şi ar creşte atractivitatea României pentru investitorii străini.

Egiptul ia măsuri drastice pentru reducerea consumului de curent electric

Articolul precedentEgiptul ia măsuri drastice pentru reducerea consumului de curent electric
Articolul următorElena Udrea ia apărarea deținuților: ”Au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde”