Foto DIICOT

Șapte percheziții domiciliare  au fost efectuate, duminică, în județele Prahova, Mehedinți și Timiș, la o grupare de traficanți de droguri de risc, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT. În urma perchezițiilor a fost descoperită o cultură de cannabis, precum și aproximativ 1.250 grame de cannabis destinată comercializării.

„În cursul lunii august 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog au demarat cercetări față de o grupare infracțională formată din 8 persoane, specializată în cultivarea și traficul de cannabis, și care acționa pe raza județelor Prahova, Mehedinți și Timiș.

Pentru documentarea activităţilor ilicite, au fost efectuate verificări şi investigaţii specifice în cooperare cu B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Mehedinţi și I.J.P. Prahova, stabilindu-se faptul că 6 persoane din județele Timiș și Mehedinți au înființat o cultură de cannabis, o parte dintre droguri fiind vândute unui dealer din județul Prahova, care la rândul său comercializa substanţele ilicite către diferiţi consumatori şi dealeri de pe raza județului”, se arată în comunicatul celor de la DIICOT.

Astfel, în această dimineață a avut loc o acțiune de prindere în flagrant, pe raza județului Prahova, ocazie cu care unul dintre membrii grupării a fost depistat în timp ce deţinea cantitatea de aproximativ 250 grame cannabis destinată comercializării.

„Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată o cultură de cannabis, fiind ridicate peste 200 plante de diferite dimesiuni, cultivate atât indoor, cât și outdoor, ghivece, lămpi de iluminat și alte ustensile pentru cultivarea cannabisului. De asemenea, au mai fost ridicate alte cantități de cannabis destinate comercializării (în total aproximativ 1 kilogram), precum diferite sume de bani”, au mai transmis procurorii.

De asemenea, 13 persoane au fost aduse la audieri, iar potrivit anchetatorilor, acestea beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Vinerea neagră pentru „clasa politică”

După ce purtătorul de cuvânt al AUR, Mircea Gheogheosu a fost găsit cu un plic cu maijuana, la intrarea în Parlament, faptă pentru care și-a dat demisia din toate funcțiile ocupate, pe perioada anchetei, vineri noaptea un ales local din Satu Mare a fost găsit cu un plic de cocaină asupra lui. Presa locală a relatat faptul că un consilier local PSD din Negrești Oaș a fost prins de polițiști, în timpul unui control, cu un plic în care se presupune că ar fi cocaină. Consilierul se afla într-o mașină oprită în trafic, în cadrul unei acțiuni la care a participat și Serviciul de Acțiuni Speciale. Șoferul a fost depistat pozitiv la cocaină, iar asupra  pasagerului, de pe locul din dreapta, a fost găsit un plic cu un praf alb în care polițiștii au presupus că este cocaină. Substanța urmează să fie expertizată, iar cercetările sunt continuate de către Serviciul de Combaterea a Crimei Organizate Satu Mare, au anunțat polițiștii din Satu Mare, citați de Presa SM.

Mircea Gheorgheosu (AUR) face un pas în spate după scandalul drogurilor din Parlament

Articolul precedentSenatoarea Diana Șoșoacă, apărătoarea urșilor
Articolul următor„ Diva” Ana Maria Prodan strigă că a adus bani de acasă pentru Dunărea Călărași, deși avea contracte fabuloase. FOTO