Mircea Gheorgheosu (AUR) face un pas în spate după scandalul drogurilor din Parlament

Simion apreciază că acesta a „dat dovadă de responsabilitate prin această demisie, spre deosebire de prim-ministrul țării, Florin Cîțu”

Mircea Gheorgheosu (AUR) și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le ocupa atât în cadrul Parlamentului, unde era consilier, cât și din cele ale Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, unde era purtătorul de cuvânt, ca urmare a anchetei în care este inplicat. Concret, acesta a fost prins, la intrarea în Parlament, cu un pachet cu cannabis. Înr-o declarație de presă, Gheorgheosu a precizat că este direct răspunzător pentru faptele sale.

„Până la finalizarea cercetărilor legale asupra faptelor pentru care sunt suspectat, îmi dau demisia din toate funcţiile pe care le deţin în Parlament şi în partidul Alianţa pentru Unirea Românilor. Rămân cu sufletul alături de toţi colegii şi prietenii care, cu dăruire şi devotament, vor continua să-şi dedice viaţa în serviciul binelui. Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur şi, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu”, a precizat Gheorgheosu într-o declaraţie de presă transmisă Agerpres de către Biroul de comunicare al AUR.

Purtător de cuvânt AUR, prins cu droguri în Parlament. Reacția lui George Simion

Gheorgheosu, premieră în Parlament

Șefa Senatului, Anca Dragu a precizat că acest caz va fi pus în discuția Comisiei de Disciplină, „pentru că trebuie să arătăm ce se poate întâmpla, trebuie să arătăm că lucruirile nu pot merge în felul acesta”, adăugând faptul că și AUR trebuie să facă ceva, fiind un angajat al lor.

George Simion a confirmat pentru HotNews.ro că Mircea Gheorgheosu este membru AUR și că lucra în departamentul de comunicare, fiind purtătorul de cuvânt al partidului la congresul din ianuarie 2020. Totodată, liderul AUR a ținut să precizeze că Mircea Gheorgheosu a demisionat și din calitatea de membru AUR și că a „dat dovadă de responsabilitate prin această demisie, spre deosebire de prim-ministrul țării, Florin Cîțu”, după ce ironic comentase anterior că așteaptă desfășurara anchetei și abia apoi se va pronunța. „Cu siguranță domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”.

Reamintim că fapta la care face referire Simion a avut loc în urmă cu 20 de ani, în SUA, când premierul a fost depistat conducând sub „influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar pentru aceast lucru a plătit o amendă de 1.000 de dolari și a fost închis pentru 48 de ore.

Busuioc și cultura de cânepă

De altfel acesta nu este singurul caz al unui membru AUR ce vizează substanțele interzise. Potrivit unei descoperiri a celor de la Rise Project, senatorul Andrei Busuioc a fost arestat preventiv în 2015, după ce Brigada Antidrog din Republica Moldova l-a descoperit că avea în curtea casei de la țară o adevărată cultură de cânepă, peste 300 de tufe, dar și un sac deja recoltat. „Ca să fiu cât mai explicit, la momentul în care l-am pus pe lista de candidați, nu știam că are acest dosar. Până la urmă am primit informații și explicații. Că, na, era deja persoană publică și încep să iasă toate la iveală. Noi știam că e nevinovat, iar omul nu a fost condamnat. În plus, chiar își vede de treaba lui în Parlament. E harnic și disciplinat”, a declarat co-președintele AUR, Claudiu Târziu, în luna iulie 2021.

Senatorul PAUR Busuioc, cu marijuana în ogradă

Articolul precedentCătălin Predoiu crede că Secția Specială nu a fost desființată din vina actualei conduceri a Ministerului Justiției
Articolul următorPSD cere explicații premierului Cîțu legat de rectificarea bugetară