Andrei Busuioc (Realitatea)

Lista parlamentarilor Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR) este încă plină de surprize, de la cel mai sărac om politic, Călin Balabaștiuc, la Ciprin Ciubuc, care trăia din alocația copiilor și o chirie agricolă, potrivit declarațiilor de avere. Cea mai recentă descoperire, a celor de la RISE Project îl vizează pe senatorul Andrei Busuioc, care în 2015 era arestat preventiv după ce Brigada Antidrog din Republica Moldova l-a descoperit că avea în curtea casei de la țară o adevărată cultură de cânepă, peste 300 de tufe, dar și un sac deja recoltat .

Într-o postare făcută de RISE Project, Andrei Busuioc a încercat să se exchiveze cu privire la plantația de cânepă, precizând că aceasta era a mamei sale, care își făcea infuzie din plantele recoltate.

Întrebat de cei de la Rise Project, Busuioc nu a vrut să comenteze acel episod.

„Dosarul este în judecată, nu vreau să comentez încă, că sunt pe val toate. Eu am să mă pronunț cumva, mă rog, ca ancheta să meargă așa cum trebuie, n-am vrut să expun, nici n-aș vrea să ies în presă (…). La instanța de fond n-a fost admis niciun martor, dar acum la a doua instanță, au primit martorii și eu cred că se va demonstra că n-am nicio vină. Atunci (la interogatoriul poliței – nr) eram stresat, am fost luat așa prin surprindere… Vă spun sincer, eu nu fumez țigări. Și nici nu consumam alcool (…). După incident am început să mai iau așa câte o bere, dar atunci duceam un mod de viață sănătos. Acum, dacă urmăriți rolul dosarului meu, veți observa că toți anchetatorii, e o gașcă întreagă, au fost demisionați că fabricau dosare. Dar nu vreau să spun asta deocamdată, aștept să se pronunțe instanța”, a confirmat senatorul Andrei Busuioc pentru RISE.

„Își vede de treaba lui în Parlament”

Co-președintele PAUR, Claudiu Târziu are cuvinte de laudă la adresa colegului său, despre care spune cî își vede de treaba lui în Parlament, cu precizarea că dacă va fi condamnat, îl va exclude în partid.

„Ca să fiu cât mai explicit, la momentul în care l-am pus pe lista de candidați, nu știam că are acest dosar. Până la urmă am primit informații și explicații. Că, na, era deja persoană publică și încep să iasă toate la iveală. Noi știam că e nevinovat, iar omul nu a fost condamnat. În plus, chiar își vede de treaba lui în Parlament. E harnic și disciplinat. Dacă însă va fi condamnat, evident că va fi exclus. Noi am mai dat afară pe unii cu probleme penale, deci nu e o vorbă în vânt”.

Printre cei excluși din partid se află Diana Șoșoacă, despre care reprezentanții PAUR au precizat că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, dar și Mihai Lasca, după o condamnare definitivă, cu suspendare, pentru violență și constituirea unui grup infracțional organizat.

Mihai Lasca, deputat ex PAUR, condamnare cu suspendare

Articolul precedentTanczos Barna arată cu degetul spre Ministerul Sănătății și cel al Economiei
Articolul următorCertificatul verde european, la mare căutare printre români