Certificatul verde european, la mare căutare printre români

Peste 340.000 de documente, descărcate încă din prima zi

Certificatul verde european a fost la mare căutare printre români, încă din prima zi de la lansarea platformei de unde poate fi descărcat, cu peste 28.000 de mii de „generări” în fiecare oră.  

„340.020 de certificate digitale au fost generate în cele 12 ore, de când a fost lansată platforma certificat-covid.gov.ro. Asta înseamnă că 28.335 de români și-au generat documentul european în fiecare oră. Asta înseamnă peste 470 de certificate eliberate în fiecare minut!”, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședintele CNCAV.

Potrivit acestuia, peste 97.28% sunt certificate Covid care atesta vaccinarea, în timp ce 2.72 % reprezintă certificate Covid de recuperare și test negativ. „18.000 de utilizatori s-au conectat în ultimele 30 de minute, adică 600 de persoane/minut”, a mai scris Baciu pe pagina sa de Facebook.

Facebook, Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV

De remarcat este faptul că în ciuda obișnuitelor blocări ale platformelor, mai ales în situația unui trafic intens, de data aceasta certificatele au putut fi descărcate foarte repede, încă de la primele ore ale zilei.

Certificatele eliberate sunt valabile astfel: – certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022, – certificatele de testare 24 de ore pentru testul rapid și 72 de ore pentru testul PCR, – certificatele de vindecare 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars Cov-2 înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms”.

Certificatele vor putea fi eliberate în format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acest format primăriile, direcțiile de evidență a populației și direcțiile de sănătate publică vor putea asista oamenii pentru eliberarea lor pe hârtie.

Certificatul digital COVID se poate descărca, cel puțin teoretic, de astăzi, 1 iulie

Articolul precedentSenatorul PAUR Busuioc, cu marijuana în ogradă
Articolul următorRomașcanu crede că Armand trebuie dată în judecată „pentru subminarea sănătății publice”