Senatoarea Diana Șoșoacă, apărătoarea urșilor

Îi ceartă pe cei care sperie animalele, în loc să le hrănească

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă și-a dus live-urile la un alt nivel, mai înalt. De data aceasta de pe Transfăgărășan, unde s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui, loc de unde a ținut o lecție de morală celor care o urmăresc. „Problema este că nu-i hrănește absolut nimeni. Ursoaica își apără puii. Nu vă dați jos din mașină. Sunt periculoși chiar dacă sunt mici”, explică senatoarea, iar pe filmare se vede cum încearcă să închidă ușa mașinii în care se afla.

Senatoare susține că în acel loc „s-a găsit un urs mort de foame, iar un altul cu capul crăpat în două de un topor”, care a adăugat că aceasta este problema urșilor din România. „Noi ne vindem țara și inclusiv acel urs, Arthur, a fost vândut special. Foarte mulți de la Ocol și-au luat bani grei pentru acea captură. Ei au obligația să hrănească aceste animale, care mor de foame. Înainte, pe vremea lui Ceaușescu, erau locuri în pădure unde pădurarii duceau mâncarea, astfel încât urșii să nu mai atace”, a spus Diana Șoșoacă în live-ul său.

„Nu vă dați jos din mașină”, a spus Diana Șoșoacă, în timp ce încerca să se retragă ÎN mașină.

Aceasta a precizat că soluții sunt, cea mai la îndemână fiind relocarea urșilor în Europa, „în pădurile în care nu mai există urși”. Mai mult, aceasta a aruncat cu acuze la adresa celor de la Ocolul Silvic, dar și al Ministerului Mediului despre care spun că ceea ce fac este „crimă împotriva românilor și crimă împotriva animalelor, pentru că nu au grijă de aceste animale”, dimpotrivă, „vor să aibă lege prin care să îi împuște pe toți”, a mai spus senatoarea înainte să plece din locul unde era ursoaica cu cei doi pui.

Însă, în momentul în care primarul, potrivit propriilor declarații, și un localnic sosesc în zonă să alunge urșii cu petarde, senatoarea le reproșează că în loc să-i hrănească îi sperie. „Ce căutați să nu aveți grijă de acești urși. Unde este ca pe vremea lui Ceaușeșcu, când se dădea mâncare?”, le reproșează aceasta. „Pe vremea lui Ceaușeșcu se împușcau urșii doamnă”, a fost răspunsul primit din partea localnicilor.

Mai mult, aceasta a insistat să afle de ce animalele nu sunt ținute „ca pe vremea lui Ceaușescu”, după ce aceștia se plâng de urșii care vin în sate.

Ce prevede Ordonanța care permite împușcarea urșilor

Articolul precedentCîțu: „Această campanie a fost una care nu a adus beneficii pentru PNL”
Articolul următorPercheziții într-un dosar de trafic de droguri de risc