Încălzirea globală nu e un mit: temperaturi de 45 de grade în iulie și august

Umiditatea crescută va da naștere furtunilor puternice

Captură severe-weather.eu (Digi24)

Cu toate că unii oameni încă refuză să accepte faptul că încălzirea globală există, aceasta începe să-și arate „colții din ce în ce mai ascuțiți”. Temperaturile din această vară stau mărturie faptului că planeta noastră este într-o continuă schimbare, în defavoarea vieții. Potrivit unei știri Digi24, un dom de căldură ce va aduce după el temperaturi de peste 45 de grade urmează să pună stăpânire pe sud-estul Europei.

Încălzirea globală își face simțită prezența în Europa

Conform sever-weather.eu, temperaturile vor ajunge, la sfârșitul lunii iulie și începutul lui august, să atingă 40 de grade Celsius, iar în unele zone chiar 45 de grade Celsius.

În plus, temperatura apelor mărilor atinge și ea cote alarmante, în anumite cazuri având chiar cu 2-4 grade mai mult decât normalul perioadei, în Oceanul Atlantic (zona Irlandei).

Situația este cu atât mai gravă în Marea Mediterană, unde temperaturile apelor vor atinge, de asemenea, recorduri. Meteorologii avertizează că acest fenomen ar putea da naștere furtunilor puternice, din pricina creșterii umidității din atmosferă.

Weekend-ul se anunță a fi unul greu de suportat

În weekend-ul următor se anunță temperaturi greu de suportat pentru corpul uman. Ba mai mult, ziua de luni, 2 august, va fi cea mai călduroasă zi din an, în sud-estul Europei, informează meteorologii.

Citește și: Două trenuri s-au ciocnit pe ruta București-Constanța, la Fetești

Articolul precedent45 de cadre medicale de la Ambulanță, decorate de președintele Iohannis: „O criză este un test de unitate”
Articolul următorZiua Imnului Național, fără Klaus Iohannis. Președintele a transmis, totuși, un mesaj
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.