foto: Versus Life

Bucureștenii vor avea, însă, parte de multe dușuri reci. Oficialii companiei de Termoenergetica SA, (principalul furnizor de apă caldă și energie termică din București) recunosc că lucrările de reparații pot dura între 6-8 săptămâni. Potrivit directorului Claudiu Crețu, lucrările din această perioadă sunt esențiale, pentru ca iarna să nu-i mai apuce pe bucureșteni fără apă caldă, iar pe angajații firmei în genunchi, lucrând sub presiune.

Încercăm ca acestea să fie de cât mai scurtă durată, dar sunt şantiere şi, din păcate, nu sunt atât de multe şantiere câte ar trebui, tocmai pentru faptul că sunt salarii mici, e o muncă foarte grea, nu găsim atâţi sudori de câţi avem nevoie, nu găsim atâţi instalatori de câţi avem nevoie, e o problemă inclusiv cu piaţa forţei de muncă. Preţul ţevii a crescut foarte mult, deci, sunt probleme în piaţă pe toate palierele”, a explicat Claudiu Crețu, la o întâlnire cu jurnaliștii.

Lucrările vor continua și în luna august, în urma unei planificări.

Ce trebuie să facă bucureștenii pentru a fi scutiți de plată pentru zilele în care nu au avut apă caldă

La acest moment sunt peste 1000 de blocuri afectate, din sectoarele 2 și 3. Oamenii vor avea reduceri la costul întreținerii, în funcție de numărul zilelor în care apa caldă a fost sistată. Președinții asociațiilor de proprietari trebuie să țină cont de acest aspect și să transmită la contabilitate solicitarea de reducere a costului la apă caldă.

Datoriile Termonergetica uriașe vin din urmă

Chiar dacă primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că sunt bani pentru reparații urgente, Termoenergetica a acumulat datorii imense la Elcen( principalul furnizor de energie termică din București) în valoare de 379 de milioane de lei. Elcen a trimis deja notificare Primăriei București, iar Nicușor Dan a spus că datoriile vor fi achitate eșalonat. În caz contrar, în urma unei executări silite, Termonergetica ar putea avea conturile blocate și, implicit, își va întrerupe definitiv activitatea.

Sunt bani pentru avarii, dă asigurări Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că sunt bani pentru avarii. La data de 10 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de finanțare.

Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Lucrările sunt în curs de execuție.

Articolul precedentNumire controversată la Protecţia Copilului Argeş
Articolul următorPSD va ataca în justiție HG care limitează mitingurile
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”