datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat faptul că va ataca în contencios administrativ HG-ul care prevede noile măsuri de relaxare a restricțiilor, printre care și limitarea la maximum 500 de persoane a numărului de participanți la adunările publice sau la mitinguri.

Potrivit reprezentanților PSD, această „îngrădire a libertății întrunirilor, garantată de Constituția României, este disproporționată în raport cu riscul pandemic, având în vedere că, în aceeași hotărâre, pentru alte evenimente similare, se permite un număr considerabil mai mare de participanți, cum ar fi, de exemplu, concertele în aer liber la care pot fi prezenți până la 75.000 de persoane”, se arată în comunicatul de presă al PSD. Însă lucrul pe care aceștia omit să îl specifice este cel cu privire la faptul că persoanele care participă la evenimente sus-menționate sunt fie vaccinate, trecute prin boală sau testate negativ Covid.

PSD, pandemia soluția împotriva protestelor anti-guvernamentale

Totodată, reprezentanții PSD consideră că premierul se folosește de aceste restricții ca pe o soluție prin care populația nemulțumită să nu poată acționa împotriva sa.  

„Este evident că prim-ministrul Cîțu invocă în mod fals pandemia pentru a înăbuși exprimarea liberă a nemulțumirilor populare cu privire la guvernarea dezastruoasă pe care o administrează. Dacă într-adevăr această limitare ar fi avut la bază considerente medicale și epidemiologice, atunci numărul de persoane care pot participa la evenimente în spațiul liber ar fi trebuit să fie identic, indiferent de natura acestora”, au mai transmis social democrații, care au adăugat că „restricțiile impuse în privința întrunirilor publice sunt cu atât mai abuzive”.

Mai mult, PSD consideră că aflat în campanie electorală pentru alegerile interne ale PNL, Florin Cîțu permite mai mulți participanți care să-l „ovaționeze la întâlnirile de partid, comparativ cu mitingurile de protest împotriva sa, în calitate de prim-ministru”.

PAUR cheamă românii la proteste

Articolul precedentBucureștenii vor avea parte de multe dușuri reci. Datoriile imense înregistrate de Termonergetica
Articolul următorANFP asigură că nu vor mai exista concursuri „aranjate”