PAUR cheamă românii la proteste

În ciuda amenințării cu privire la valul patru al pandemiei, liderii PAUR vor să fie permise adunările cu număr cât mai mare de participanți

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR) cheamă românii la proteste, iar pentru asta cere Guvernului Cîțu să includă pe lista măsurilor de relaxare, începând cu data de 1 august, dreptul românilor de a organiza proteste fără o limită de participanți.

Potrivit HG ce reglementează prelungirea stării de alertă, numărul de participanți la proteste este limitatla 100. De altfel, PAUR consideră că această măsură nu mai este necesară, ca urmare a scăderii numărului de noi cazuri de infectări Covid, asta chiar dacă și România este amenințată de valul patru al pandemiei, generat de tulpina Delta, despre care specialiștii în epidemiologie spun că ar putea deveni preponderentă încă din luna august.

„AUR cere Guvernului PNL-USR-UDMR să respecte întocmai dreptul cetățenilor români de a participa la adunările publice, astfel cum ele sunt definite prin Legea 60/1991. În ultimele luni, am asistat la evenimente în aer liber la care au participat chiar și peste 40.000 de persoane (n.r. acestea erau vaccinate, au prezentat test negativ Covid sau test al trecerii prin boală), în vreme ce restricțiile privind organizarea de proteste au fost menținute la 100 de participanți. Ne punem întrebarea: de cine se teme domnul Cîțu? Cumva, de românii care ar putea ieși în Piața Victoriei pentru a-l trage la răspundere?”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte PAUR, potrivit comunicatului de presă transmis de AUR.

PAUR vrea musai la protest

Deși este invocat articolul cu privire la libertatea de intrunire, cei de la PAUR par că nu realizează că ceea ce se întâmplă acum cu privire la pandemie nu vizează doar România, mai mult, că omul trebuie să se adapteze vremurilor. Nu se poate la vremuri noi să umblăm tot cu mentalități învechite.

„Statul are obligația de a asigura toate condițiile necesare exercitării libertății de întrunire (garantată prin art. 39 din Constituția României). Restricțiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel. Guvernul trebuie să înceteze să încalce libertatea românilor”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte PAUR.

PAUR are cel mai sărac parlamentar

Articolul precedentNoul mandat al primarului reales de la Șotrile, invalidat!
Articolul următorPrimarul liberal al Ploieștiului, atac la conducerea PNL a CJ Prahova