USR PLUS îl acuză pe Nicușor Dan că ar „aranja” concursurile de la primărie

Conform comunicatului USR PLUS, concursurile ar fi structurate de așa natură încât să se plieze pe anumiți candidați PNL sau PMP

Nicușor Dan (preluare Digi 24)

USR PLUS îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că ar favoriza anumite personaje pentru ocuparea funcțiilor cheie din cadrul Primăriei Generale, mai exact din cadrul ASSMB. Așadar, partidul atrage atenția că refuză să fie părtaș unui astfel de comportament pe care, de altfel, primarul Dan a promis că îl va elimina, totul ca, odată ajuns la primărie, să-l adopte.

USR PLUS: „Primarul General a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale şi imorale să nu mai aibă loc în administraţia bucureşteană”

Conform declarațiilor, Viceprimarul Horia Tomescu, i-ar fi atras atenţia primarului general încă din data de 8 iulie, în legătură cu organizarea concursurilor pentru posturile amintite, primind asigurarea din partea lui Nicușor Dan că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive. Lucru care nu s-a întâmplat, subliniază USR PLUS, în comunicat.

Nicușor Dan, „tras de atenție”

„Criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs. De exemplu: pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate şi 6 luni vechime în funcţie de conducere într-o instituţie publică. Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării şi câştigării concursului de către anumite persoane. USR PLUS solicită public Primarului General Nicuşor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor”, se mai arată în comunicat.

În caz contrar, USR PLUS promite că nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalităţi şi reluarea concursurilor într-un mod corect, adăugând că votul de încredere al bucureştenilor ar fi fost dat pentru transparenţă, corectitudine și meritocraţie, nu „pentru sinecuri politice şi nici pentru plătirea unor poliţe între partide”.

Citește și: Emanuel Ungureanu: „De ce nu vine DNA să-l ia pe Cîțu?”

Articolul precedentRomânia e sub ape, iar Guvernul nu învață lecția care se repetă. Mărturii din zonele afectate
Articolul următorPiedone: „Aducem lumina în povestea lui Cosmin”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.