Captură video Youtube
Captură video Youtube

O investiție de zeci de mii de euro s-a prăbușit sub greutatea unui cal.

Este vorba despre noul debarcader dat în folosinţă de Primăria Alba Iulia, construcție situată pe malul râului Mureş.

Pompierii au intervenit în regim de urgență, iar animalul a fost extras în siguranţă

Ieri, 28 iunie, animalul a căzut printre scândurile care formează puntea noului ponton construit de Primăria Alba Iulia.

Autoritățile au precizat că a fost necesară intervenţia pompierilor de la ISU Alba, calul fiind blocat în zona pontonului de pe Râul Mureş.

În urma intervenției realizate cu succes, animalul a fost predat proprietarului.

Investiţia se ridică la peste 80.000 de euro

Potrivit comunicatului, investiţia a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 407.159 lei.

Primarul Gabriel Pleşa a declarat că investiţia nu a fost recepţionată şi a completat că a cerut deja întărirea pontonului cu mai multe bare metalice.

Investiţia include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă. Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp. Va fi montată o structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţia proiectului publicat de Adevărul.

Articolul precedentRecomandările autorităților pentru iarna următoare: Românii, sfătuiți să își izoleze termic locuințele și să consume mai puțin curent electric
Articolul următorDunărea continuă să fie sufocată de deșeuri, fluviul fiind cel mai poluat pe sectorul României
Jurnalist full-time / Pesimist part-time