Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Florin Cîțu a confirmat că i-a fost cerută demisia, și că s-a conformat, astfel că va fi înlocuit de la șefia Senatului.

Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul politic. Este o funcție politică. Nu am vrut să îi pun în situația penibilă pe colegii mei să voteze – unii dintre ei – împotriva conducerii partidului. Și am decis, am luat această decizie personal… repet, pentru a nu crea probleme în Partidul Național Liberal. Întotdeauna m-a interesat imaginea Partidului Național Liberal”, a explicat acesta jurnaliștilor.

Cîțu a confirmat că i-a fost reproșat faptul că s-a lansat în anumite declarații, cu toate că în continuare susține că „au fost aceleași de ani de zile”. Este vorba despre „unele măsuri care fac rău românilor” și „bineînțeles, acestea vin de la PSD, asta este problema”.

Sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor. Consider că Partidul Național Liberal trebuie să stea aproape de antreprenori, trebuie să stea aproape de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive.

Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români”, a subliniat acesta.

Cât despre viitor, Cîțu a asigurat că va face în continuare politică și a spus din nou că funcțiile pe care le-a tot pierdut – cea de președinte al PNL, de premier, de președinte PNL Sector 3 și acum cea de președinte de Senat, „nu sunt pe viață”. La final, acesta a și opinat că tot „răul” i se trage de la faptul că a avut păreri neprincipiale vizavi de PSD, partid pe care „l-am supărat”.

Să nu fim ipocriți. Astăzi, perspectivele unei crize majore nu vin din neant, avem o guvernare. Și cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, pe care nu am vrut-o niciodată, lucrurile ar fi fost mult mai bune”, a afirmat acesta.

Și dacă tot a luat-o pe această pantă, Cîțu a mai spus că ar fi rămas în continuare pe funcție, dacă această gvernare nu era cu PSD. Pe care funcție este greu de spus, dat fiind tot ce a pierdut Cîțu în ultimul an. Cert este că va rămâne în politică și, cum altfel, credincios PNL.

În politică sunt senator. Nu e vorba de funcții. Deciziile se iau în urma unui vot pe care îl ai în partid, îl ai în grupul parlamentar și așa mai departe. Nimeni nu ia o decizie de unul singur”, a punctat Cîțu, atunci când a fost întrebat vizavi de faptul că a pierdut orice urmă de putere.

Articolul precedentItalia limitează, prin lege, viteza trotinetelor electrice
Articolul următorExamene cu iz politic în învățământul din județul Olt: Profesori numiți directori de școală, după ce au luat nota 4 la concurs