Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Sunt rapide, nu poluează și pot fi conduse inclusiv de persoanele fără experiență: trotinetele electrice pot fi văzute, din ce în ce mai mult, atât în orașele din România, cât și în zonele urbane de peste hotare.

Mai mult, potrivit estimărilor, numărul utilizatorilor de trotinete electrice (închiriate sau aflate în proprietate) va atinge 55.5 milioane, până în anul 2026.

În contextul scumpirii carburanților, tot mai multe persoane au apelat la deplasarea cu trotineta electrică

Fie că aleg trotineta pentru o banală plimbare sau pentru drumul spre serviciu, persoanele care conduc acest vehicul sunt acuzate, tot mai mult de către șoferi.

Din cauza vitezei atinse de trotinete, conducătorii auto precizează că acestea devin sursa numeroaselor accidente și încurcă traficul.

Este motivul pentru care o țară europeană a luat măsuri, alegând să limiteze viteza trotinetelor electrice, apelând la lege.

Italia a decis să limiteze, prin lege, viteza trotinetelor electrice la 6km/oră, măsura având șanse mari să fie preluată și în alte țări ale blocului comunitar

Măsura vizează zonele pietonale fără acces auto. Potrivit Go4it.ro, 6km/oră reprezintă o limită suficient de apropiată mersului pe jos, încât riscul de accidentare gravă în caz de coliziune să fie redus practic către zero.

Deocamdată, proiectul de lege vizează doar capitala Italiei, autoritățile încercând astfel să adreseze nemulțumirile locuitorilor care se deplasează pe jos, respectiv problema tot mai presantă a accidentelor (uneori fatale) cauzate de folosirea trotinetelor electrice în spații cu trafic pietonal intens. Cert este că noile reguli sunt pregătite în colaborare cu oficialii Comisiei Europene și au șanse mari să fie preluate la nivelul întregului bloc comunitar, inclusiv România. Totodată, autoritățile italiene vor impune și o triere a companiilor care oferă servicii de închiriere trotinete electrice, doar trei operatori urmând să-și păstreze licențele care permit continuarea activităților”, se precizează în comunicat.

Articolul precedentDunărea continuă să fie sufocată de deșeuri, fluviul fiind cel mai poluat pe sectorul României
Articolul următorFlorin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului: „Am luat această decizie personal, pentru a nu crea probleme în Partidul Național Liberal”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time