Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Aflat la summitul NATO de la Madrid, Joe Biden a făcut un anunț istoric, precizând că România va primi încă 5.000 de militari, prezența americană pe teritoriul țării noastre ajungând, în acest mod, la 7.000 de soldați.

Anunțul a fost făcut astăzi, 29 iunie, la începutul summitului NATO de la Madrid.

SUA își vor intensifica prezența militară în Europa

Acțiunea vine ca răspuns la agresiunea militară din Ucraina.

În acest an, am trimis 20.000 de forțe americane suplimentare în Europa pentru a ne întări liniile și am răspuns la mișcarea agresivă a rușilor, aducând totalul forțelor noastre în Europa la 100.000. Vom continua să ne ajustăm posturile în funcție de amenințare, în strânsă consultare cu aliații noștri”, a precizat președintele Statelor Unite.

Sporirea prezenței militare a SUA va viza mai multe state: Spania, Polonia, România, Marea Britanie, Germania și Italia

O să menținem o brigadă rotațională suplimentară, care este de 3000 de soldați și încă 2000 de membri ai personalului de luptă aici, în Europa, cu sediul în România”, a spus liderul american, într-un anunț făcut în cadrul unor discuții cu secretarul general al NATO.

Conform NATO, în total sunt 9.641 de trupe – în creștere de la 4.000. Acestea au fost repartizate în opt grupe de luptă multinaționale din Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

Articolul precedentExamene cu iz politic în învățământul din județul Olt: Profesori numiți directori de școală, după ce au luat nota 4 la concurs
Articolul următorGabriela Firea a participat la o nouă întâlnire a Consiliului Național Tripartit
Jurnalist full-time / Pesimist part-time