Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea a participat miercuri, 29 iunie, la o nouă întâlnire a Consiliului Național Tripartit, prezidată de premierul Nicolae Ciucă.

Fostul edil al Capitalei a mai spus că s-au continuat discuțiile cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, la întâlnire fiind prezenți și Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, Marius Budăi, ministrul Muncii, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, Mircea Adrudean, șeful cancelariei premierului,  Secretarii de stat din celelalte ministere și reprezentanții Secretariatului General al Guvernului.

„Este foarte importantă această relație deschisă și transparentă pentru că doar așa putem transmite mesaje reale către angajații și antreprenorii din România”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

Gabriela Firea vrea o creștere a salariului minim

De asemenea, ministrul Familiei a afirmat că în timpul dezbaterilor s-a discutat despre nivelul salariului minim și posibilitățile de creștere ale acestuia în situația actuală a crizei creșterii prețurilor la alimente, energie și combustibili.

„Criza energetică este resimțită în toate domeniile de activitate și a fost unul dintre subiectele de discuție cu sindicatele și patronatele”, a mai spus Firea.

Reamintim că la începutul lunii mai, ministrul Familiei a precizat că a fost stabilită colaborarea cu Academia România pentru realizarea unor strategii demografice profesioniste, în contextul în care România se confruntă cu o scădere demografică accentuată

„Avem nevoie de o imagine de ansamblu a problemei ca să putem veni cu soluții punctuale.  Până atunci, am pregătit primele proiecte. Mă bucur că noul program de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”. În următoarele luni, cuplurile cu astfel de probleme încep tratamentele. Pentru acest an, există fonduri programate pentru 5.000 de proceduri”, a declarat ministrul Familiei în acea perioadă.

De asemenea, Firea a anunțat, în urmă cu câteva zile, demararea a două proiecte importante organizate sub egida Anului European al Tineretului:  Concursul Național de Proiecte de Tineret și Concursul Național de Proiecte Studențești.

Gabriela Firea a anunțat că Ministerul Familiei a alocat peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare, scopul fiind acela ca 2.000 de tineri și studenți să fie beneficiarii acestei inițiative.

Citește și articolul: Gabriela Firea, noi acuzații la adresa edilului general al Capitalei: Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan a blocat toate șantierele de lucrări

Articolul precedentSe formează un nou grup de luptă în România, coordonat de Statele Unite
Articolul următorMetodă de conservare a apei: O primărie din Italia amendează coafezele care spală de două ori părul clienților