Sursa foto: Pixabay

Doi ofițeri NATO au anunțat că cea mai puternică alianță militară din lume are de gând să-și extindă numărul de trupe pe teren, în contextul în care Rusia devine tot mai agresivă la adresa statelor membre, informează ziare.com

Noua Forță de Reacție Aliată (ARF) ar avea 200.000 de oameni, de șase ori mai mulți decât Forța de Răspuns NATO (NRF).

De asemenea, Alianța Nord-Atlantică are de gând să-și consolideze apărarea în mai multe țări.

Forțele armate NATO, pregătite pentru al Treilea Război Mondial

Estonia a anunțat că Federația Rusă a început să desfășoare acțiuni care ar duce la o escaladare a tensiunilor, simulări de tiruri cu rachetă și încălcări ale spațiului aerian eston.

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a anunțat că Estonia ar fi „ștearsă de pe hartă” dacă nu era în Alianța Nord-Atlantică.

„Cei dintre voi care aţi fost la Tallinn şi cunoaşteţi oraşul nostru vechi şi secolele de istorie care se află aici şi secolele de cultură care se află aici – toate acestea ar fi şterse de pe hartă, inclusiv poporul nostru, naţiunea noastră”, a spus premierul Estoniei.

De asemenea, Alianța va face tot ce trebuie  pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat, în cazul unui atac rusesc.

„Vom face mai mult pentru a ne asigura că putem apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat, în orice moment şi împotriva oricărei ameninţări. Vom adapta structura de forţe a NATO, cu mai multe forţe la un nivel ridicat de pregătire. Vom avea, de asemenea, mai multe formaţiuni de luptă NATO desfăşurate în avans, pentru a consolida grupurile de luptă din est”, a declarat un oficial NATO.

Reamintim că în perioada 28-30 iunie va avea loc summitul istoric al NATO care are loc la Madrid.

Citește și articolul: S-a scris istorie. Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea UE

Articolul precedentMinisterul Sănătății începe distribuirea iodurii de potasiu
Articolul următor Revoluție pe piața imobiliară din China, din cauza crizei economice: Apartamente vândute în schimbul unor cantități de grâu sau usturoi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.