Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății din România va demara, în mod oficial, distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către populația eligibilă. Tratamentul poate fi găsit în farmaciile comunitare.

Potrivit comunicatului, este necesară o prescripție eliberată de medicii de familie.

Ministerul Sănătății a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu

În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum și când se instituie tratamentul. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă. Ghidul de Informare Generală este postat pe pagina de web www.ms.ro”, au transmis astăzi, 24 iunie, reprezentanții ministerului.

Comprimatele cu iod se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică

La finalul lunii mai, pagina web a ministerului preciza că va publica lista farmaciilor cu circuit deschis care vor avea în stoc acest medicament.

În același context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut o serie de declarații, explicând că aceste pastile au scopul de a proteja populația împotriva unui posibil incident nuclear care ar putea apărea pe fondul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Mai mult, Alexandru Rafila susținea că va începe campanie de informare la nivel național care trebuie să preceadă această distribuire de pastile de iodură de potasiu.

Articolul precedentArhiepiscopia Tomisului este executată silit. A refuzat să plătească 240 de mii de lei pentru tipărirea unor cărți bisericești
Articolul următorNATO se reinventează. Cea mai puternică alianță militară din lume, pregătită pentru un atac rusesc
Jurnalist full-time / Pesimist part-time