Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În ciuda numeroaselor recomandări făcute de Organizația Mondială a Sănătății, țara noastră ocupă un loc ”fruntaș” în ceea ce privește obezitatea infantilă.

Potrivit medicilor, o parte din vină o au părinții care au o impresie eronată despre cantitatea de mâncare de care are nevoie un copil, considerând că adolescenții și copiii nu mănâncă suficient.

Copiii nu fac suficientă mișcare, riscând multe boli grave, afecțiuni cardio-vasculare, obezitate sau diabet

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca fiecare țară să le explice oamenilor cât de importantă este mișcarea, arată Știrile Pro Tv.

Ținând cont de sfaturile OMS cu privire la activitațile fizice, autoritățile române au în plan demararea unei campanii, pe baza unor chestionare, completate deja de aproape 2.000 de oameni.

Potrivit sursei citate, autoritățile anunță campania ”Activitatea fizică” și i-au invitat pe oameni să completeze un chestionar și să spună dacă săptămânal fac cel puțin 150 de minute de mers în ritm rapid, dans, activități casnice ori jocuri active, dacă merg cu bicicleta ori înoată cel puțin 75 de minute pe săptămână.

În România, obezitatea infantilă este în creștere, aproximativ 40% dintre copii având probleme cu greutatea

Cele mai recente statistici arată că aproape 40 la sută dintre copiii români au probleme cu greutatea. Prin urmare, medicii atrag atenția că aceste situații sunt tot mai întâlnite și la copii care ”încă nu au împlinit șapte ani”.

Copilul societăților moderne preferă să stea în fața unui ecran decât să facă mișcare în aer liber. Bună parte din părinți și bunici au impresia că cei mici nu mănâncă suficient și de asta primesc un exces de alimente. Și în al treilea rând, calitatea alimentelor”, a declarat Doctor Mihai Craiu, medic primar pediatrie.

Articolul precedentOrban: ”Iohannis nu m-a păcălit numai pe mine. A păcălit şase milioane jumate de români”
Articolul următorPolițist de la Investigarea Criminalității Economice București, acuzat că a luat mită de zeci de mii de euro
Jurnalist full-time / Pesimist part-time