Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) se închide

Imunizarea populației împotriva coronavirusului a fost coordonată de către CNCAV.

Sursa foto: Facebook/ Andrei Baciu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că după un an și jumătate, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19  (CNCAV) se închide, activitățile acestuia urmând să fie preluate de către Ministerul Sănătății.

CNCAV a fost un centru organizatoric compus din 67 de persoane care au lucrat într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca populația României să poată fi vaccinată.

„Le mulțumesc și le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar și celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici și cadre medicale, angajați ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro), mii de voluntari”, a scris Baciu.

Efortul și dedicarea acestor oameni minunați au fost remarcabile și pot fi măsurate în multe feluri.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai precizat că tot ce a ținut de stocarea și transportul dozelor de vaccin anticovid, dar și maratoanele de vaccinare, platforma online #ROVACCINARE și dotările medicale aferene au fost puse la punct de echipa CNCAV.

„A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevarată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari! Le mulțumesc și celor care au avut înțelegere atunci când lucrurile nu au funcționat cum trebuie. Criticile constructive ne-au ajutat să ne îmbunătățim activitatea. Chiar și comentariile lipsite de argumente sau de fundament ne-au ajutat în dorința noastră de a fi mai buni”, a mai spus Andrei Baciu.

De asemenea, Andrei Baciu a susținut că țara noastră a demonstrat că este capabilă să creeze sisteme publice funcționale, unde birocrația este redusă la minim, iar experiența cetățeanului cu reprezentantul statului este îmbunătățită.

Mai mult, oficialul a mărturisit că la nivel personal este extrem de recunoscător pentru toată această experiență.

„Acum, mă uit cu mare încredere și determinare la ce putem construi în continuare aici, în România. Împreună”, a conchis Andrei Baciu.

Citește și articolul: Imunizarea împotriva Covid-19 continuă. Andrei Baciu vine cu precizări

Articolul precedentMai mulți elevi ai Liceului Economic ”Virgil Madgearu” au vizitat bioreactoarele Stației de epurare Constanța Nord
Articolul următorAromele pentru țigările electronice vor fi interzise în toate țările UE
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.