Zeci de elevi de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” din Constanța au fost invitați, în cursul zilei de 28 iunie, la Stația de epurare Constanța Nord.

Vizita s-a încadrat în graficul de activități al proiectului POCU “Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”.

Acest proiect este desfășurat de unitatea școlară în parteneriat cu RAJA SA.

Liceenii din clasa a XI-a au fost însoțiți de profesorul coordonator și de expertul în programe de învățare la locul de muncă

Potrivit comunicatului, copiii au fost destinși și cu chef de învățat. Elevii s-au arătat nerăbdători să descopere lucruri noi – astfel au ajuns la primele ore ale dimineții, la Stația de epurare Constanța Nord din oraș.

Oaspeții au aflat despre povestea apei preluate din sistemul de canalizare în stația de epurare începe cu zona grătarelor rare, locație unde se face o filtrare grosieră a apei reziduale.

A urmat camera SCADA, destinată monitorizării și controlului proceselor tehnologice, iar turul stației a continuat cu vizitarea bioreactoarelor și a decantoarelor.

Acestea sunt locuri special amenajate și acoperite, în care apa este tratată pentru a fi curățată de toate impuritățile și apoi verificată, astfel încâtla finalul procesului de epurare să fie redată circuitului natural, în perfectă stare, în Marea Neagră.

Instruirea practică, timp de mai bine de o oră, a trecut repede și cu folos, au declarat liceenii.

Am rămas impresionată să văd modul în care, datorită tehnologiilor de ultimă generație, apa devine atât de curată atunci când ajunge în mare”, a declarat o elevă.

Cadrele didactice din Constanța au fost prezente la eveniment și au subliniat importanța lecției despre epurarea apei

Vizita elevilor de la Liceul “Virgil Madgearu” la Stația de epurare Constanța Nord este foarte importantă în contextul în care ei participă la un program finanțat de Uniunea Europeană pentru stagii inovative în acest domeniu, mai ales că noi am început cu ei un astfel de program care susține faptul că apa reprezintă factorul determinant pentru omenire în momentul de față și pentru viitor. Uniunea Europeană finanțează astfel de programe care în final să conducă la rezolvarea problemelor de apă și de mediu”, a precizat unul dintre profesori.

Compania de apă RAJA Constanța menține deschisă poarta învățării continue pentru educarea tinerei generații, în vederea conștientizării problemelor de mediu și protejării naturii.

Articolul precedentUn atelier de croitorie din Sibiu oferă cursuri gratuite pentru ucrainence
Articolul următorComitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) se închide
Jurnalist full-time / Pesimist part-time