Sursa foto: Facebook/ Andrei Baciu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat, joi, că managementul activității de vaccinare împotriva Covid-19 va fi transferat de la CNCAV către ministerul Apărării, Sănătății și Afacerilor Interne. Acestă perioadă de tranziție se va încheia în câteva săptămâni, procesul fiind unul complex.

Baciu a declarat că activitatea de vaccinare va fi desfășurată în aceleași condiții de siguranță la medicii de familie pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Până acum, toată activitatea de vaccinare era organizată şi gestionată de către CNCAV care şi-a dovedit eficienţa în organizare. Vorbim de 67 de oameni. 67 de oameni au organizat întreagă această acţiune de amploare naţională, întreaga campanie de vaccinare pe parcursul celor 15 – 16 luni. De acum încolo, lucrurile vor fi continuate cu acelaşi profesionalism şi dedicare de către celelalte instituţii care au atribuţii în acest sens”, a declarat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

Pandemia de Covid-19 nu a trecut

Totodată, acesta a menționat că activitatea CNCAV a emis peste 12 mii de documente de la debutul campaniei de vaccinare în țara noastră și peste 330 de instrucțiuni privind regulile pentru organizarea vaccinării.

Andrei Baciu a amintit că Platforma RO Vaccinare va continua să funcționeze și să furnizeze toate informațiile cu privire la vaccinarea anti-Covid și după ce urmează să fie transferată Ministerului Sănătății.

„În momentul în care funcţiunea va fi transferată către celelalte instituţii şi transferul este complet şi final, atunci misiunea CNCAV a fost împlinită – aceea de a organiza acest mare efort logistic de depozitare, de vaccinare. Atunci nu mai are sensul să continue. Toată funcţiunile rămân în vigoare: vaccinarea, stocarea, logistica, transport, partea de informare cu site-ul, cu accesul la informaţii. (…) Se transferă către Ministerul Sănătăţii partea medicală, către unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale partea de stocare”, a mai declarat secretarul de stat.

Baciu a precizat că transferul activității de vaccinare anti-Covid de la CNCAV către cele trei ministere nu reprezintă un proces simplu, fiind un volum foarte mare de muncă.

„Suntem în curs de a face această tranziţie şi în următoarele săptămâni va fi finalizată”, a concluzionat Andrei Baciu.

Andrei Baciu: „Lucrăm pentru transferul activităţii de vaccinare de la CNCAV”

Articolul precedentMedicii de familie critică decizia care îi forțează să împartă pastile cu iod: ”Ne dă peste cap activitatea”
Articolul următorPonta, despre Băsescu: ”Ce făcuși, Dottore? Ești turnător, Dottore?”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.