Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ministrul Sănătății a anunțat că medicii de familie vor fi implicați în distribuirea pastilelor cu iod.

Cu toate acestea, medicii susțin că nu au fost consultați de minister și le-ar fi dificil să preia această nouă sarcină, deoarece sunt deja supraglomerați, arată Europa FM.

Președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie: ”Nu poți să faci asta printre consultații, ne dă peste cap activitatea”

Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, a pus accent pe problemele de logistică, declarând, pentru sursa citată, că este absolut imposibil ca, pe lângă consultații și activitatea curentă, să împartă și respectivul tratament cu iod.

În plus, medicii de familie continuă să se confrunte cu multiple cazuri de infectare cu Covid.

Peste această muncă, să mai stăm și să mai distribuim pastile, este absolut imposibil, ne-ar trebui încă un om în plus pentru asta, pacientul nu vine, îi dai și a plecat, trebuie să și semneze într-un tabel că a primit, trebuie să verifici că este pe lista ta și că este eligibil să primească aceste pastile, pastilele să primească proces verbal de la Direcția de Sănătate Publică, dovedit că ai distribuit pastilele, că nu te-ai dus să le vinzi în piață. Nu poți să faci asta printre consultații, ne dă peste cap activitatea”, a declarat Raluca Zoițanu.

În distribuția pastilelelor cu iod ar trebui implicate primăriile, dar și farmaciile

Conform declarațiilor oferite, medicul este de părere că primpăriile ar trebui implicate în această activitate, așa cum au fost implicate și în accidentul de la Cernobîl, din anul 1986.

De asemenea, Raluca Zoițanu a adăugat că, o altă soluție ar putea fi distribuția prin intermediul farmaciilor.

Și farmaciile sunt toate informatizate, sunt și locuri unde nu sunt cabinete de medicină de familie și ar fi mult mai simplu de făcut prin farmacii”, a relatat medicul.

Articolul precedentIohannis, înaintea Summitului NATO: „„Agresorul e Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic”
Articolul următorImunizarea împotriva Covid-19 continuă. Andrei Baciu vine cu precizări
Jurnalist full-time / Pesimist part-time