Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Tot mai multe localități din România vor primi apă potabilă după program, din cauza secetei și a temperaturilor extrem de ridicate. Astfel, compania de Apă Arad a anunțat că va raţionaliza apa în mai multe localităţi din județ, în următoarea perioadă, potrivit digi24.ro.

Autoritățile locale au făcut și un apel către populaţie, să folosească apa cu responsabilitate, în contextul unor temperaturi extrem de ridicate în următoarele zile

Începând de miercuri, apa potabila vă fi restrictionată, în localităţile Gurba, Şicula şi Chereluş. furnizarea fiind întreruptă între orele 09:00 – 12:00 şi 18:00- 21:00 „pentru refacerea rezervei de apă, în condiţii de secetă accentuată”. Compania de Apă Arad reaminteşte utilizatorilor că, în special în perioadele secetoase, apa trebuie folosită cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer.

„Folosirea apei în alte scopuri duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă iar acest lucru poate determina dificultăţi în asigurarea unui nivel de apă care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal”, a transmis compania, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare meteo cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru patru judeţe din vestul ţării, Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş. În această perioadă temperaturile maxime vor fi de 35 – 36 de grade, iar în zilele următoare, până vineri, canicula va afecta toată ţara.

Apa potabilă este furnizată în mai multe comune din județul Iași după program, dimineaţa şi seara, a anunțat conducerea societăţii Apavital

Decizia a fost luata deoarece resursele de apă din rezervoarele de înmagazinare se termină rapid, fiind necesară refacerea stocurilor. Astfel, vor fi afectaţi locuitorii din comunele Focuri, Belceşti, Româneşti, Coarnele Caprei, Gropniţa, Todireşti şi Lespezi. Apa potabilă vă fi furnizată după program, câteva ore dimineaţa şi alte câteva ore seara. ApaVital le reaminteşte utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. Acest lucru face dificilă asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să asigure funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

Premieră la nivel mondial: O ţară a interzis vânzarea de benzină şi motorină către populaţie

Articolul precedentPremieră la nivel mondial: O ţară a interzis vânzarea de benzină şi motorină către populaţie
Articolul următorOrban: ”Iohannis nu m-a păcălit numai pe mine. A păcălit şase milioane jumate de români”