Premieră la nivel mondial: O ţară a interzis vânzarea de benzină şi motorină către populaţie

Transportul public și școlile din Sri Lanka au fost oprite

Situație fară precedent în Sri Lanka,unde autoritățile au anunțat oprirea, timp de două săptămâni, a vânzărilor tuturor tipurilor de combustibil către populaţie, potrivit romaniatv.net. Comercializarea carburanților se va face doar în cazul serviciilor esențiale, cel puţin până pe 10 iulie. Tara se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței faţă de Marea Britanie, în 1948. Astfel, de la sfârşitul anului trecut, Sri Lanka nu a avut fondurile necesare pentru realizarea importurilor de produse esențiale.

Populația din Sri Lanka nu are zile întregi curent electric

Țara se confruntă cu o inflație record și pene de curent pe perioade îndelungate, care au condus la proteste care au durat luni de zile, uneori violente, oamenii cerând demisia președintelui, Gotabaya Rajapaksa.

Odată cu epuizarea rezervelor de combustibil, cantitățile existente fiind estimate să ajungă numai o zi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Bandula Gunawardana, a declarat că interdicția de vânzare este motivată de ideea de a economisi benzina și motorina pentru situații de urgență. El a cerut angajatorilor din sectorul privat să lase angajații să lucreze de acasă, deoarece transportul public este oprit. De asemenea, şcolile din zonele urbane s-au și-au oprit activitatea.

Sri Lanka se confruntă cu o criză alimentară

„De la miezul nopții de astăzi, nu se vă vinde combustibil, cu excepția serviciilor esențiale precum sectorul sănătății, pentru că vrem să conservăm puținele rezerve pe care le avem”, a transmis Gunawardana într-un comunicat preînregistrat. El și-a cerut scuze populației pentru lipsurile existente: „Regretăm neplăcerile cauzate oamenilor”, a spus Gunawardana.

Sri Lanka încearcă acum să cumpere petrol la preturi mai mici de la producătorii mari de energie, cum ar fi Rusia sau Qâtar. Patru din cinci oameni din Sri Lanka au început să nu maui mănânce, deoarece nu își permit să cumpere produse alimentare, transmite ONU, avertizând asupra unei „crize umanitare grave”, milioane de oameni având nevoie de ajutor.

Cancerele din Europa sunt legate de poluarea mediului înconjurător

Articolul precedentCancerele din Europa sunt legate de poluarea mediului înconjurător
Articolul următorSeceta pune stăpânire pe România: Apă furnizată după program în mai multe județe