Gândurile lui Negrescu, înaintea moțiunii de cenzură. Sau cum ar arăta țara fără Cîțu, în viziunea PSD

Astăzi, în jurul orei 14:00, în plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului se va vota moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat

Foto: Clubul Feroviar

Europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu, sare la atac înaintea votului moțiunii de cenzură împotriva Executivului condus de Florin Cîțu. Potrivit lui Negrescu, moțiunea de cenzură nu ar avea ca punct central interesele social democraților, ci mai degrabă pe cele ale țării, afirmând că atât premierul, cât și miniștrii săi, ar fi ratat să-și îndeplinească îndatoririle, atât în contextul PNRR, cât și în contextul măsurilor luate în pandemie, pentru limitarea numărului de infectări.

Social democratul Victor Negrescu enumeră „cinci lucruri care se pot schimba dacă acest guvern ar pica”

Așadar, conform mesajului postat pe pagina sa de Facebook, Victor Negrescu afirmă că, în lipsa actualului guvern, alocațiile ar putea crește anul acesta. Ba mai mult, acesta amintește și de „întoarcerea din drum” a PNRR-ului care, tot în lipsa lui Florin Cîțu și a ministrului Ghinea, ar putea fi refăcut și aprobat vara aceasta, incluzând fonduri pentru agricultură, IMM-uri, seniori și tineri și mai multe resurse pentru educație și sănătate.

„Am putea reveni la un calendar normal agreat cu partenerii sociali pentru implementarea legii pensiilor și a salarizării unitare”, a mai scris Negrescu.

Campania de vaccinare ar putea fi relansată

Social democratul crede că prin adoptarea moțiunii, s-ar putea lua măsuri pentru a combate riscul unui al patrulea val și pentru menținerea școlilor deschise și ar putea ieși la suprafață datele reale despre pandemie.

„S-ar putea verifica toate împrumuturile luate de actuala guvernare și unde au ajuns banii alocați în contextul pandemiei. Dacă ar fi maturitate politică de partea parlamentarilor puterii, atunci ar analiza lucrurile obiectiv și ar înțelege că prin decizia lor de a nu vota astăzi susțin de fapt practici politice care pun în pericol România”, a concluzionat Victor Negrescu.

Citește și: Ciolacu compară moțiunea cu meciul Franța-Elveția: „Ca și Elveției, nimeni nu ne dă șanse azi”

Astăzi, în jurul orei 14:00, în plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului se va vota moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat. Conform unor informații, PSD-ului i-ar lipsi, în momentul de față, 18 voturi pentru ca moțiunea să treacă, bazându-se pe colaborarea minorităților din Parlament. PNL și USR PLUS nu vor vota însă se vor afla în bănci.

Articolul precedentUn tir a luat foc pe A1, în județul Hunedoara!
Articolul următorLIVE: Guvernul Cîțu dă testul moțiunii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.