Foto: PS News

Începând de la ora 14.00, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, are loc dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, intitulată România EȘUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîțu.

Semnatarii moțiunii consideră actuala putere că duce „economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice”, potrivit textului ce se dezbate astăzi.

Mai mult, că aceasta este cea mai proastă guvernare din ultimii 30 de ani, iar efectele guvernării tripartide (PNL-USR PLUS-UDMR) sunt crunte. „creșterea preturilor la alimente de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă MINUS 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari!”

Totodată, PSD acuză guvernul de faptul că direcționează banii publici exclsiv administrațiilor locale conduse de partidele puterii, astfel încât se crează o prăpastie între județele sau regiunile României.

„Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a readus austeritatea pentru a ține românii blocați în cercul vicios al salariilor mici. S-a revenit la munca pe 2 lei, așa cum le indica românilor numărul 2 în ierarhia puterii de azi. Guvernul Austerității a lovit, în primul rând, în cei mai năpăstuiți dintre români. Salariul minim brut a fost mărit în batjocură, cu nici 70 de lei, ceea ce înseamnă 2 leinet în plus, pentru munca pe o zi. O creștere ”fantastică”, nu-i așa ??! O tremie din contractele de muncă din România sunt pe salariu mimin, domnule Cîțu! V-ați bătut joc de milioane de oameni, aruncându-le ”fantastica” mărire de 2 lei pe zi ! Și, pentru asta, trebuie să plecați!”, se mai arată în moțiune.

De altfel, social democrații au nevoie de 234 de voturi pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu să treacă. În momentul de față, PSD speră că va avea susținerea minorităților din Parlament, în contextul în care, în prezent, doar cei de la AUR și-au manifestat disponibilitatea votului „pentru”. Împreună, cele două partide întrunesc 201 voturi, adică sub necesar. Mai mult, ieri, Ciolacu i-a sugerat lui Orban să îl trădeze pe Cîțu și să voteze moțiunea, chiar dacă președintele PNL, dar și premierul au spus clar că parlamentarii partidelor de la guvernare vor participa la dezbatere, dar nu vor vota.

Gândurile lui Negrescu, înaintea moțiunii de cenzură. Sau cum ar arăta țara fără Cîțu, în viziunea PSD

Articolul precedentGândurile lui Negrescu, înaintea moțiunii de cenzură. Sau cum ar arăta țara fără Cîțu, în viziunea PSD
Articolul următorCCR consideră neconstituțională revocarea Renatei Weber