Diana Șoșoacă: „Deschide calea unei dictaturi”

Parlamentarul va contesta decizia Senatului, luată în premieră

Senatorul independent Diana Șoșoacă este revoltată din cauza avertismentului scris pe care l-a primit din partea Senatului, ca urmare a sesizării făcute de liberali și consideră că sancțiunea „deschide calea unei dictaturi”, mai mult, este decisă să conteste acest avertisment, dat în premieră de către Camera Superioară a Parlamentului.

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie. Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat Diana Şoşoacă miercuri la Parlament.

Diana Șoșoacă: „Ne vom bate cu toate autoritățile”

Diana Șoșoacă, de pe listele PAUR la „independență”

Senatoarea a câștigat alegerile pe lista celor de la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR), dar între timp a fost exclusă din formațiune, după o lungă serie de întâmplări care nu au „conforme” cu statutul de demnitar pe care aceasta îl ocupă.  Propunerea fost făcută de copreședintele PAUR Claudiu Târziu și Sorin Lavric pentru pozițiile adoptate de senatorul Diana Șoșoacă în interiorul partidului, dar și în exteriorul acestuia.

Potrivit avertismentul scris, Diana Șoșoacă nu va mai avea dreptul să reprezinte Camera superioară a Parlamentului în relațiile interne și externe, pentru o perioadă de trei luni.  Dar acest lucru nu o va împiedica să meargă prin țară sau străinătate să convingă românii că nu există pandemie, Diana Șoșoacă fiind cunoscută pentru contestarea a tot ce ține de panedemie, chiar negând existența acesteia, dar și împotriva măștii de protecție sau a restricțiilor impuse de autorități. De altfel, aceasta a anunțat recent că și-a făcut un nou partid ce se dorește a fie alternativă pentru viitoarele alegeri, anticipate sau la termen.

Însă pe cât este de încrezătoare în forța sa, văzându-se conducând România în 2024, pe atât este de contestată de românii, „Diana Șoșoacă nu este un exemplu de posibil parlamentar care m-ar putea reprezenta”, potrivit unei petiții împotriva senatorului.

Șoșoacă nu mă reprezintă! O petiție împotriva senatoarei a fost semnată de aproape o mie de români

Articolul precedentRepublica Moldova se pregătește din nou de alegeri. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul
Articolul următorOrban a aflat despre problemele din Iași, după ce Chirica și Alexe au făcut un pas în spate: „Vom lua act de suspendarea din toate funcţiile”