Senatorul Diana Șoșoacă s-a prezentat, astăzi, la Tribunalul Constanța, acolo se judecă cazul în care Arhiepiscopia Tomisului a cerut instanței permiterea accesului credincioșilor în biserici, la oficierea slujbelor. Instanța a dat un nou termen, până pe 15 aprilie, potrivit Ziua de Constanța. La declarația dată la ieșirea din Tribunalul Constanța, Diana Șoșoacă s-a arătat foarte deranjată de decizia Executivului cu privire la ora de terminare a Slujbei de Înviere.

„Constituția României menționează dreptul tuturor cetățenilor. Iar dacă există și alte credințe religioase, și acelea sunt interzise. De către cine? De către Raed Arafat, un exponent al cultului Baha’i, de care nu ne-am luat niciodată. El își respectă toată religia și ce-o mai avea el”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Românii vor putea merge la Slujba de Înviere

Se vrea autorizarea stării de alertă

 „Nu suntem în stare de război, sau de asediu. Starea de alertă nu poate exista, având în vedere că nu este menționat în Constituția României, nu are bază legală. Acum, în Senat avem un proiect de lege prin care se încearcă autorizarea stării de alertă.  Nu îmi poate interzice nimeni, nici CNSU, nici președintele României, ca după ora 02.00 să plec de la biserică. Obiceiurile noastre, tradiția noastră și cutumele bisericești spun ca noi să stăm până la 05.00 dimineața, când înconjurăm biserica, facem priveghi.

Nu ne pot nici întrerupe slujba. Avem o slujbă și nu ne spune nimeni când să venim și când să ne ducem. Noi o să ne ducem la biserică.  Dacă îndrăznește cineva să se opună să avem cumva Sfintele Paști, așa cum s-au făcut mereu, credeți-mă că, dacă va fi nevoie, ne vom bate cu toate autoritățile, inclusiv cu Poliția și cu Jandarmeria, pentru păstrarea acestui drept”, a spus Diana Şoşoacă, potrivit Ziua de Constanța.

„Dumnezeu nu poate fi restricționat. Orice, până la Dumnezeu”

Articolul precedentPreședintele AEP, suspect într-un dosar penal: „Nu am făcut nimic ilegal în cei doi ani de când conduc instituţia”
Articolul următorParte din dosarul „Colectiv”, din nou la Parchetul Militar