Constantin Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), are și alte probleme în afară de cele legate de plagiatul tezei de doctorat. Azi, acesta a fost chemat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, unde procurorii i-au adus la cunoștință că este suspect într-un dosar penal. Potrivit președintelui AEP, acuzația este de abuz în serviciu, dosarul fiind format în urma plângerile penale făcute de foști subalterni, pe care îi sancționase disciplinar.

Din ce a declarat acesta, este vorba despre Gabriel Saucă – coordonatorul activităţii de centralizare a rezultatelor alegerilor, şi Cristian Petraru – coordonatorul proceselor electorale. Însă Mitulețu-Buică asigură că nu a încălcat legea și că a urmat toți pașii pentru sancționarea funcționarilor respectivi.

Președintele AEP a mai precizat, la ieșirea din sediul parchetului, că nu a dat încă declarații în dosar. Și, atât timp cât se știe nevinovat, a subliniat că nu va demisiona, mai ales că tot dosarul este construit doar pe cele două sancțiuni disciplinare care au constat în avertismente.

Am fost pus sub acuzare pentru două infracţiuni de abuz în serviciu pentru două sancţiuni disciplinare cu avertisment din anul 2019 pentru doi directori. …Au considerat să demisioneze şi, când au constatat că trebuie să mai stea în instituţie 30 de zile, au cerut acordul părţilor şi au plecat pe cale amiabilă. Pentru sancţiuni disciplinare cu avertisment am fost chemat. Au făcut plângere penală la Parchet pentru că le-am dat avertismentul ilegal.

Nu-mi reproşez nimic. Activitatea autorităţii, după ce au plecat, s-a demonstrat că a fost foarte bună: trei alegeri fără evenimente – alegerile prezidenţiale şi cele locale şi parlamentare de anul trecut, drept pentru care nu am ce să-mi reproşez şi nici colegilor mei care îşi desfăşoară activitatea în continuare.

Consider că nu am făcut nimic ilegal în cei doi ani de când conduc instituţia şi se vede că lucrurile sunt bune”, a declarat președintele AEP pentru Agerpres.

Articolul precedentPrefectul Capitalei a convocat, pentru mâine, CMBSU
Articolul următorDiana Șoșoacă: „Ne vom bate cu toate autoritățile”