Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că vineri,  la prima oră, va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, iar noile restricții vor intra în vigoare vineri seara. Acestea vor viza diminuarea programului agenților economici, schimbarea orei până la care putem ieși din casă și restricția de circulație în afara Bucureștiului.

„Mâine la prima oră convocăm CMBSU. Știm că există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenților economici, limitarea orei până la care putem să ieșim din casă și circulația în afara Bucureștiului”, a precizat prefectul.

În privința mallurilor, acesta a menționat că vor fi luate măsuri pentru a fi evitată aglomerația, în vreme ce ieșirea din Capitală se poate face doar în interes de serviciu, pentru a însoți persoane bolnave, pentru tratament și alte motive întemeiate.

Se așteaptă adoptarea HG cu noile măsuri

Alin Stoica a precizat că este așteptată adoptarea hotărârii de Guvern cu noile măsuri. Printre cele mai importante măsuri discutate în ședința de Guvern este interdicția părăsirii localității dacă în respectiva localitate rata de infectare este de peste 3 cazuri la o mie de locuitori, potrivit surselor G4Media. Există însă și excepții de la regulă: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și cumpărarea de medicamente, tranzit, motive justificate (îngrijirea copilului/bătrânilor/bolnavilor sau deces al unui membru de familie).

Circulația pe timp de noapte este restricționată în funcție de rata de infectare. Astfel, dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, intervalul de liberă circulație se restrânge până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Dacă rata e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie, intervalul se restrânge până la ora 20.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.

Magazinele și localurile închise de la ora 18.00. Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, magazinele se închid la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Dacă rata e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie, magazinele se închid la ora 18.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.

Sălile de fitness ar urma să se închidă complet, la nivel național, indiferent de rata de infectare din localitatea în care funcționează.

Românii vor putea merge la Slujba de Înviere

Articolul precedent„Dumnezeu nu poate fi restricționat. Orice, până la Dumnezeu”
Articolul următorPreședintele AEP, suspect într-un dosar penal: „Nu am făcut nimic ilegal în cei doi ani de când conduc instituţia”