Elena Udrea: „Traian Băsescu este un om mult prea puternic ca să poată să fie umilit de oameni atât de mici”

Aceasta a declarat în urmă cu patru zile că decizia Înaltei Curți nu schimbă cu nimic performanțele sau erorile făcute de fostul președinte al României.

Elena Udrea a reacționat, marți, după ce Traian Băsescu a rămas fără pază SPP și vila de protocol, fiind declarat definitiv colaborator al Securității.

Fosta politiciană a declarat că Băsescu este un om puternic ce nu poate fi umilit de oameni „atât de mici”, afirmând că de-a lungul timpului, fostul președinte al României a demonstrat că nu este un politician arogant sau care să se afișeze în lux.

„(…) Cred că este o problemă a statului în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetăţeanul. Cetăţeanul poate să meargă cu taxiul, nu a fost niciodată un politician arogant, nu a fost niciodată un politician care să, nu ştiu, să îi placă să afişeze lux, el poate să meargă şi cu tramvaiul, şi cu autobuzul”, a declarat Udrea, potrivit News.ro.

Traian Băsescu are 60 de zile să părăsească vila de protocol

De asemenea, aceasta a mai spus că Băsescu nu este un președinte care „a mâncat semințe la Cotroceni”, ci a vorbit cu „Joe Biden despre scutul de la Deveselu.”

„Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori, când iau astfel de măsuri, pentru că roate se învârte”, a mai precizat Elena Udrea.

Totodată, fosta candidată la alegerile prezidențiale din 2014 e de părere că decizia Înaltei Curți nu ar fi trebuit să îi anuleze privilegiile pe care Băsescu le avea.

„Că a fost declarat la Înalta Curte este una, legea aceasta care spune că poate fi lăsar fără SPP, fără casă, singur, pe drumuri, ce ne imaginăm? Că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi? Ok, dar dacă acesta este nivelul statului român de astăzi, încât îşi lasă un fost preşedinte în această situație, ce să spun, ăsta este nivelul la care este ţara”, a concluzionat Elena Udrea.

Reamintim că Traian Băsescu și familia sa au obligația de a elibera locuința de protocol în termen de 60 de zile, după ce instanța a decis că fostul președinte al României a fost colaborator al Securității.  Și SPP a retras paza lui Băsescu, în urma deciziei definitive din justiție.

Citește și: Traian Băsescu, internat la spital din cauza unor probleme de sănătate

Articolul precedentMinistrul Finanţelor, Adrian Câciu: Menţinerea aprovizionării cu bunuri de primă necesitate, vitală pentru Europa
Articolul următorCompania RAJA a premiat câștigătorii Concursului de pictură și desen “Apa este viață”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.