Sursă foto: Facebook

Traian Băsescu a fost internat la un spital Bruxelles din cauza unor probleme de sănătate, au declarat surse apropiate fostului președinte.

Membrii familiei Băsescu susţin că preşedintele este bine și că se afla în acest moment tot la Bruxelles, în apartamentul său.

Colaboratorii lui l-ar fi condus la spital cu suspiciunea de AVC, doar că această suspiciune a fost infirmată, iar fostul preşedinte cel mai probabil ar fi suferit un atac de panică.

Fostul președinte a mai fost internat la spitalul de urgență din Paris, unde a fost supus unei operații pe aortă.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu, după operație.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar pentru niște investigații iar luni a plecat la Bruxelles. Problemele de sănătate ale președintelui Băsescu au survenit la scurt timp după verdictul definitiv de colaborator al fostei Securități ca poliție politică primit miercuri.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond. Curtea Supremă a respins miercuri apelul depus de fostul președinte Traian Băsescu față de decizia Curții de Apel București.

La scurt timp după anunţarea sentinţei, Traian Băsescu a anunţat că va face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce Înalta Curte a menţinut decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

„Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces.
Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris  Traian Băsescu, pe Facebook.

Avocata lui Traian Băsescu a declarat, după sentinţa ÎCCJ, că acesta nu va pierde mandatul de europarlamentar.

Ministrul Finanțelor: România nu se va confrunta cu o criză alimentară

Articolul precedentMinistrul Finanțelor: România nu se va confrunta cu o criză alimentară
Articolul următorCluj: 35 milioane euro vor fi investiți în campusul universitar