Foto: playtech.ro
Foto: playtech.ro

România nu se va confrunta cu o criză alimentară, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. „Asta vă spun și ca economist, și ca finanțist și ca om care a lucrat în domeniul respectiv, dar vor fi pusee pe creștere de preț” , a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

El a explicat că trebuie acordat un sprijin pentru populație, pentru gospodării și pentru companii, dar mai ales pentru combustibil, pentru susținerea costurilor. Ministrul Finanțelor a precizat că vor fi adoptate măsuri pentru susținerea creșterii costului la combustibili, dar nu a oferit mai multe informații pe acest subiect.

„Nu o să dau un răspuns în momentul ăsta. Se va vedea în planul de măsuri al Guvernului. Acolo se va vedea pentru care categorii”, a declarat ministrul Finanțelor.

România este în afara oricărui risc alimentar, a declarat recent ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, care a adăugat că reuşim să ne asigurăm din producţia internă consumul şi necesarul intern.

„Toată lumea vorbeşte de foamete, de criză alimentară globală. Oameni buni, România nu este la fel ca celelalte state. Producem grâu de trei ori mai mult decât consumăm, producem porumb de patru ori mai mult decât consumăm, la alimentele de bază suntem net producători şi reuşim să ne asigurăm din producţia internă consumul şi necesarul intern, iar lucrurile acestea nu trebuie să ducă într-o altă panică”, a susţinut ministrul Agriculturii.

Iohannis: România are o situaţie bună în privinţa agriculturii

El a menţionat că sunt anumite ţări dependente de cerealele din Ucraina şi Rusia, dar România nu se află într-o astfel de situaţie.

„Sunt anumite continente sau anumite ţări de pe continente – 50 de ţări – care într-adevăr se pot trezi cu probleme din cauza dependenţei faţa de cerealele din Ucraina şi Rusia, dar România nu este în această situaţie”, a adăugat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la riscul apariţiei unei crize alimentare ca urmare a conflictului din Ucraina, că România are o situaţie bună în privinţa agriculturii. Klaus Iohannis nu crede că vor fi probleme, dar în plan mondial pot apare situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul obişnuit, fiind posibil ca sancţiunile impuse Rusiei să producă modificări ale preţurilor produselor alimentare. Preşedintele a adăugat că nu crede că România va avea probleme din acest punct de vedere.

„România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme. Însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţurile alimentelor”, a mai spus Iohannis.

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii care își incendiază terenurile vor pierde subvențiile

Articolul precedentSorin Grindeanu: România va cumpăra 20 de trenuri electrice
Articolul următorTraian Băsescu, internat la spital din cauza unor probleme de sănătate